Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μήνυμα από τον εκπρόσωπο του Ερντογάν: Θα σταλεί στρατός στην Λιβύη

0 σχόλια Share:

Πρόεδρος Επικοινωνίας : ” Η Λιβύη ζήτησε στρατό, θα πράξουμε τα απαραίτητα”

Ο Φαχρεττιν Αλτουν- Πρόεδρος Επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ανέφερε πως η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε από την Τουρκία στρατιωτική στήριξη και ότι για αυτό, θα γίνουν τα απαραίτητα.
Ο Αλτουν δήλωσε πως “Στη Λιβύη οι προσπάθειες των περιφερειακών δυνάμεων να στήσουν κυβέρνηση δια αντιπροσώπων τους,  ώστε να στήσουν καταπιεστικό καθεστώς θα μείνουν δίχως αποτέλεσμα”

Το πρακτορείο Ρόιτερς χθες ανακοίνωσε πως η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Συμφβι της Λιβύης, ζήτησε από την Αγκυρα “στήριξη με στοιχεία σε αέρα, ξηρά και θάλασσα” ενάντια στις δυνάμεις του Χαλιφε Χαφτερ, που προσπαθούν να καταλάβουν την πρωτεύουσα Τρίπολη.
Ο Φαχρεττιν Αλτουν- σε κοινοποίηση που έκανε από το λογαριασμό του στο twitter, ανέφερε πως η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε  στρατιωτική στήριξη από την Τουρκία και έγραψε πως όπως έχει δηλώσει και ο κύριος πρόεδρος της δημοκρατίας μας “Εμείς θα εκπληρώσουμε αυτά που επιβάλλει η μεταξύ μας συμφωνία” . Συνεχίζεται η αποφασιστικότητα μας για την προστασία των κοινών μας συμφερόντων και για την διασφάλιση της σταθερότητας στην Μεσόγειο. Στην Λιβύη στηρίζουμε την διεθνώς αναγνωρισμένη νόμιμη κυβέρνηση. Οι εξωτερικές δυνάμεις πρέπει να τερματίσουν τη στήριξη που παρέχουν στις παράνομες ομάδες που είναι ενάντια στην κυβέρνηση της Λιβύης.

Ο Αλτουν ανέφερε πως στηρίζουν την κυβέρνηση της Λιβύης, πως δεν επιθυμούν η Λιβύη να μετατραπεί σε περιοχή πολέμου ενώ συνέχισε λέγοντας : Στην Λιβύη δραστηριοποιούνται δυνάμεις οι οποίες επιθυμούν την σύσταση καταπιεστικού καθεστώτος που δεν θα λογοδοτεί στο λαό.Οι προσπάθειες αυτών των δυνάμεων να στήσουν κυβέρνηση δια αντιπροσώπων τους θα μείνουν χωρίς αποτέλεσμα. Η συμφωνία που συνάψαμε με τη Λιβύη αίρει τα εμπόδια μπροστά στην ελεύθερη κίνηση της Τουρκίας στις ανοιχτές θάλασσες. Η συμφωνία ταυτόχρονα διασφαλίζει την σύσταση μιας ισχυρής σχέσης με την κυβέρνηση της Λιβύης. Είμαστε αποφασισμένοι για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας και στη Λιβύη και στην Μεσόγειο.”

http://www.diken.com.tr/iletisim-baskani-libya-asker-istedi-geregini-yapacagiz/

27/12/2019

Previous Article

11 ακόμη χριστιανοί που μαρτύρησαν για την πίστη τους

Next Article

Δεν εμπιστευόμαστε τους πωλητές, αλλά κοιτάμε τον κωδικό…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *