Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν : ¨Η συμφωνία με την Λιβύη είναι το αντίθετο πρόσωπο της συνθήκης των Σεβρών¨!

No Comments Share:

Αντίδραση από τον Ερντογάν στην απόφαση των ΗΠΑ για την “Αρμενική Γενοκτονία” : Αν χρειαστεί κλείνουμε το Ιντσιρλίκ

Ο Γενικός Πρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ και Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέχοντας σε ζωντανή εκπομπή των καναλιών ATV και A Haber, αντέδρασε στην απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου σχετικά με την αρμενική γενοκτονία και δήλωσε πως ενδεχομένως θα κλείσει η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για χρήση από τις ΗΠΑ.

– Αυτές οι δράσεις δεν συνάδουν με το συμμαχικό πνεύμα των σχέσεων μας αλλά και αποτελούν παραβίαση της συμφωνίας με την αμερικανική κυβέρνηση της 17ης Οκτωβρίου για το θέμα της Συρίας. Είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο πλευρές οι ΗΠΑ να μην κάνουν βήματα στις σχέσεις μας,  τα οποία δεν είναι δυνατόν να επανορθωθούν.

Αυτές οι αποφάσεις που πήρατε δεν έχουν καμία αξία. Διότι αυτές οι αποφάσεις σας είναι απόλυτα πολιτικές.

Με θλίψη παρατηρούμε πως η πόλωση στην εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ γέννησε αποτελέσματα εναντίον μας και ότι κάποιοι κύκλοι με σκοπό να μειώσουν τη δύναμή του Τραμπ εκμεταλλεύονται κάποιες εξελίξεις σχετικά με τη χώρα μας για τα δικά τους συμφέροντα.

Αν αυτοί κάνουν κάτι τέτοια, εμείς δεν πρόκειται να κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Να το πω πολύ ανοιχτά και ξεκάθαρα. Είναι δυνατόν να μη μιλήσω, να μην αναφερθώ σχετικά με τους ερυθροδερμους στην Αμερική; Η ιστορία των ερυθροδερμων είναι η ντροπή της Αμερικής.

Το αν θα κλείσει η βάση του Ιντσιρλίκ αυτό είναι μία δική μας απόφαση. Όταν φτάσει ο καιρός θα καθίσουμε με τις επιτροπές μας μαζί και αν χρειάζεται θα κλείσουμε και το Ιντσιρλίκ και το Κιουρετζικ Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα φυλάρχων.

Εμείς είμαστε μαζί σας στρατηγικοί εταίροι. Αυτά τα οποία γίνονται συνάδουν με αυτή τη στρατηγική σχέση; Αυτά πρέπει να κάτσουμε και να τα σκεφτούμε. Αν συνεχίσουν να κινούνται διαφορετικά, διαθέτουμε και εμείς απαντήσεις να δώσουμε.

Η λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου διαθέτει σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Την τελευταία περίοδο ακούμε ειδήσεις για κάποιες έρευνες από εταιρείες. Μάλιστα μπορεί κάποιες δυνατές διεθνώς εταιρίες να έλθουν δίπλα μας.

(Σχετικά με την συμφωνία με την Λιβύη) Εν προκειμένω πρόκειται για το αντίθετο πρόσωπο της συνθήκης των Σεβρών. Τέτοιο είναι το βήμα που έχει γίνει.
……..
Αν υπάρξει κάποια έκκληση για αποστολή στρατού στη Λιβύη τότε το τι πρωτοβουλία θα αναλάβουμε, θα το αποφασίσει η χώρα μας.

Το ντέρτι μας ως Τουρκία δεν είναι το πετρέλαιο, το ντέρτι μας εδώ (Συρία) είναι το πώς θα διασφαλιστεί η γαλήνη των πολιτών.
……

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201912151040841605-erdogan-yeri-geldigi-zaman-otururuz-butun-heyetlerimizle-beraber-kapatilmasi-gerekiyorsa-incirliki/

15/12/2019

Previous Article

Ερντογάν σχετικά με την περιοχή συμφωνίας με Λιβύη: ¨Πολύ σύντομα αρχίζουμε γεωτρήσεις¨ !

Next Article

Σε τροχιά σύγκρουσης Τουρκία και Google !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *