Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

No Comments Share:

Σκληρός κατά της Ρωσίας ο Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν αναφερόμενος στην Ρωσία που ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τα κατασχεθέντα υλικά που βρέθηκαν στο συριακό αεροπλάνο είπε πως ¨Δεν χρειάζεται να ζητάς από εμάς πληροφορίες, Ρώτα σχετικά το αρμόδιο γραφείο. Αυτό θα σου απαντήσει¨ και πρόσθεσε πως τα υλικά που βρέθηκαν στο αεροπλάνο ήταν σίγουρα υλικά πολέμου.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν πήγε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για να μετάσχει στην 12η σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας. Στο αεροδρόμιο Εσενμπογά πριν αναχωρήσει για Άγκυρα, έδωσε μια συνέντευξη τύπου στην οποία δήλωσε πως σε αυτή τη σύνοδο θα εξετασθούν θέματα οικονομίας, τουρισμού, βιομηχανίας και υποδομών.

……………………

Μετά από τις δηλώσεις του απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εις εκ των οποίων τον ρώτησε : ¨Οι έρευνες σχετικά με το συριακό αεροπλάνο συνεχίζονται και το βρέθηκε ; Υπάρχουν ισχυρισμοί για τμήματα πυραύλων και για τμήματα ραντάρ. Αεροπλάνο της Αρμενίας επίσης υποχρεώθηκε να κατέβει. Η Τουρκία από τώρα και μετά έτσι θα φέρεται ; ¨. Ο Ερντογάν είπε πως και στο παρελθόν έχε κάνει δηώσεις για το θέμα αυτό και ότι η εταιρία που έστειλε αυτά τα υλικά στην Συρία είναι η αντίστοιχη της ΜΚΕ στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός είπε πως οι σχετικές με τα υλικά του αεροπλάνου έρευνες συνεχίζονται και δήλωσε πως ¨ Τα υλικά αυτά που είναι στα χέρια μας είναι σίγουρα υλικά πολέμου. Δεν υπάρχει ανάγκη για παραπλάνηση του τύπου υλικά ραντάρ ή υλικά νερού. Άλλωστε αυτά τα υλικά ραντάρ λειτουργούν σαν υλικά πολέμου¨.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως μετά το πέρας των ερευνών θα γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις και είπε πως ¨ Μετά από την πλήρη αποσαφήνιση, υπάρχουν άλλωστε και οι φωτογραφίες όλων των υλικών. Οι εργασίες συνεχίζονται, αλλά είναι σίγουρο πως πρόκειται για υλικά πολέμου, είναι σαφές ποιος τα στέλνει και ποιος τα λαμβάνει¨. Ο Ερντογάν ανέφερε πως είναι σαφές με φωτογραφίες το τι πήρε το συριακό υπουργείο Άμυνας από την ρωσική εταιρία και είπε πως ¨ Το αντίθετο δεν το δήλωσε ούτε η εταιρία αυτή στην Ρωσία. Η Ρωσία ζητά από εμάς πληροφορίες. Δεν χρειάζεται να ζητάς από εμάς πληροφορίες, Ρώτα σχετικά το αρμόδιο γραφείο. Αυτό θα σου απαντήσει. Το τι έστειλε είναι σαφές από τις φορτωτικές. Και εμείς τα έχουμε αυτά. Και το μέρος προς το οποίο εστάλλησαν είναι σαφές. Για αυτό δεν υπάρχει λόγος για παραπλανητικές δηλώσεις δεξιά-αριστερά.

……………….

 Εφ. Μιλλιέτ 16/10/2012

Previous Article

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΑΛΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΦ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Next Article

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *