Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δηλώσεις Ερντογάν για τους S-400, για Συρία και υπέρ του Ιράν

0 σχόλια Share:

Ο Ερντογάν μίλησε στις ΗΠΑ στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News

Ο ΠτΔ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ‘Το περιστατικό των S-400 σίγουρα δεν πρέπει να διαταράξει τις σχέσεις Τουρκίας Αμερικής, διότι για μας είναι μία ανάγκη αμυντικού συστήματος. Μάλιστα όταν μιλάμε για τους S-400 αυτοί υπάρχουν ήδη σε Ελλάδα Βουλγαρία και Σλοβακία. Αυτές είναι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Οταν για αυτές γίνεται να υπάρχουν γιατί για μία χώρα σαν την Τουρκία να μη γίνει;
……
Ο Ερντογάν ερωτηθείς σχετικά με το πως κρινει την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, είπε πως υπήρξαν κεφάλαια στα οποία συμφωνούσε και άλλα στα οποία δεν συμφωνούσε. Ο Ερντογάν είπε πως δεν γίνεται να γίνονται αποδεκτά όλα ακριβώς όπως λέχθηκαν και πρόσθεσε πως “και από την δική μου ομιλία ενδεχομένως υπάρχουν στοιχεία που τα αποδέχονται και άλλα που δεν τα αποδέχονται. Αυτά είναι καταστάσεις που πάντοτε υπάρχουν στην παγκόσμια πολιτική. Υπάρχουν ιδιαίτερα τα βήματα τα οποία κάνουμε από κοινού στην Συρία. Υπάρχουν πράγματα τα οποία κάνουμε από κοινού στη Συρία αλλά υπάρχουν και κάποια προβλήματα τα οποία άρχισαν από την περίοδο του κυρίου Ομπάμα και συνεχίζονται και τώρα στον κύριο Τραμπ. Ενα τμήμα εξ αυτών τα ξεπεράσαμε, ένα τμήματος δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το ξεπεράσουμε”.
……
Την στάση των ΗΠΑ σχετικά με τους S-400 ποτέ δεν την είδα σαν απειλή. Για ποιο λόγο; Διότι εμείς τους Πάτριοτ κατά την περίοδο του κυρίου Ομπάμα τους ζητήσαμε αλλά στο θέμα αυτό μας είπαν πως “δεν επιτρέπει το κογκρέσο” και δεν μας τους έδωσαν. Αργότερα τους ζήτησα και από τον κύριο Τραμπ αλλά δυστυχώς ούτε στην περίοδο του κυρίου Τραμπ μπορέσαμε να τους πάρουμε. Εμείς εκείνη τη στιγμή δεν έπρεπε να καλύψουμε τις ανάγκες που είχαμε για την άμυνά μας; Για αυτό και κάναμε στο θέμα του αμυντικού συστήματος ένα τέτοιο βήμα μαζί με τη Ρωσία.
……
Στο F-35 εμείς δεν είμαστε πελάτες Είμαστε εταίροι. Είμαστε μία από τις εννέα χώρες που μετέχουν. Μέχρι τώρα πληρώσαμε 1 δις 400 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα κάποια τμήματα του F-35 τα παράγουμε στην Τουρκία. Παράλληλα αυτή τη στιγμή το κόστος αυτού του συστήματος για το ότι δεν δόθηκαν στην Τουρκία, είναι επτά εκατομμύρια δολάρια. Εμείς στείλαμε πιλότους που εκπαιδεύτηκαν εδώ και τέσσερα ή πέντε αεροσκάφη έφτασαν στο σημείο της παράδοσης αλλά την τελευταία στιγμή είπαν πως δεν θα μπορέσουν να τα δώσουν. Θεωρώ πως αυτό δεν συνάδει με την στρατηγική εταιρική μας σχέση και δεν το βρίσκω σωστό. Μα τι είδους στρατηγικοί εταίροι είμαστε που ενώ πληρώσαμε 1 δις 400 εκατομμύρια… Υπάρχει και η δήλωση του κυρίου προέδρου (Τραμπ) που είπε πως “Είναι λάθος αυτό που έγινε στο στρατηγικό μας εταίρο που έχει πληρώσει 1 δις 400 εκατομμύρια δολάρια”
…….
Όταν υποβλήθηκε στον Ερντογάν η ερώτηση κατά τη γνώμη σας το Ιράν είναι υπεύθυνο για την επίθεση που έγινε στα διυλιστήρια στην Σαουδική Αραβία;” Εκείνος απάντησε λέγοντας : “Δεν βρίσκω σωστό να κατηγορείται το Ιράν. Ανοιχτά και ξεκάθαρα. Είναι ξεκάθαρο και λέγεται από όλους πως επρόκειτο για μία επίθεση η οποία έγινε από την περιοχή της υεμένης. Εν προκειμένω δεν βρίσκω σωστό να το καταλογίζουμε στο Ιράν διότι τα έγγραφα και τα στοιχεία δεν το καταδεικνύουν”.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε πως Οι ΗΠΑ εφαρμόζουν κυρώσεις στο Ιράν και ρώτησε τον Ερντογάν αν διστάζει να παραβιάσει τις σχετικές με το Ιράν κυρώσεις των ΗΠΑ.
Εκείνος απάντησε λέγοντας : ” Δεν πρέπει να υπάρχει ένας κόσμος στον οποίο δίκιο θα έχει ο δυνατός. Σήμερα ακούγοντας τον κύριο Τραμπ αυτό ηθελα να καταλάβω. “Εγώ είμαι δυνατός και έτσι έχω δίκιο” δεν γίνεται. Επιθυμώ να ζήσω σε ένα κόσμο οπου ισχυρός θα είναι αυτός που έχει δίκιο.
……

https://www.sondakika.com/haber/haber-erdogan-abd-de-fox-news-televizyonuna-konustu-12464327/

26/9/2019

Σχ: Προσέξτε Έλληνες πολιτικοί να μάθετε τι θα πει ανεξαρτησία.

Συναντήθηκε με τον Τραμπ (δείτε την φωτογραφία)

Και την επόμενη μέρα όντας ακόμη στις ΗΠΑ, τους λέει πως δεν είναι υπεύθυνο το Ιράν για την επίθεση στην Σαουδική Αραβία και έμμεσα πως θα παραβιάσει τις όποιες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν. Την ίδια στιγμή εμείς που είμαστε ο ορισμός του ¨Yes men¨ , φυσικά ο Τραμπ δεν βρήκε χρόνο να συναντηθεί με τον Μητσοτάκη… Άλλωστε γιατί να το κάνει;

Είπαμε, είναι φασισταριό ο Ταγίπ, αλλά είναι ανεξάρτητος.

Previous Article

Μια λεπτομέρεια από την ¨οικογενειακή¨ φωτογραφία Τραμπ-Ερντογάν

Next Article

Μητσοτάκης: Η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα για τις προσφυγικές ροές

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!