Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

No Comments Share:

Ο πρωθυπουργός παραβίασε δημόσια το σύνταγμα

Η φράση που είπε ο Ερντογάν για τους βουλευτές του BDP πως ¨Είπαμε τα δέοντα προς το δικαστικό σώμα¨, σύμφωνα με τον συνταγματολόγο Ουσκούλ (πρώην μέλος του ΑΚΠ) είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση του συντάγματος.

Αντιδράσεις σε νομικούς προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σχετικά με το BDP είπε πως ¨Είπαμε τα δέοντα προς το δικαστικό σώμα¨. Οι μεν νομικοί του CHP είπαν πως ¨Πρόκειται για ξεκάθαρη παραδοχή δικαστικής παρέμβασης¨ και του BDP πως ¨Ο πρωθυπουργός συνελήφθη επ΄αυτοφώρω¨, και έκαναν έκκληση στους προέδρους των ανώτατων οργάνων να κάνουν σχετικές δηλώσεις για την πραγματικότητα της κατάστασης. Ο πρώην βουλευτής του ΑΚΠ και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της βουλής καθηγητής συνταγματικού δικαίου Ζαφέρ Ουσκούλ ανέφερε πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στα δικαστήρια και ότι ¨Αυτό που έγινε ήταν ξεκάθαρη παραβίαση του συντάγματος¨.

Νομικοί που μίλησαν στην Ταράφ σχολίασαν ως εξής την δήλωση του Ερντογάν.

Ουσκούλ : Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές.

¨Το δικαστήριο είναι ανεξάρτητο. Και κανείς δεν πρέπει να επεμβαίνει στο δικαστήριο. Το δικαστήριο πρέπει να αποφασίζει μόνο του κατά συνείδηση. Φυσικά η πολιτική εξουσία έχει την ισχύ να επηρεάζει τα δικαστήρια περισσότερο από άλλους. Για αυτό ακριβώς αναμένεται και αυτοί να φέρονται σύμφωνα με τον νόμο. Οι δηλώσεις αυτές είναι ξεκάθαρη παραβίαση του συντάγματος…….¨

……………

 Εφ. Ταράφ 7/9/2012

Σχ : Ο Ταγίπ αναφερόταν στην παρακάτω φωτογραφία στην οποία φαίνονται βουλευτές του κουρδικού κόμματος BDP να αγκαλιάζουν αντάρτες του HPG. Ανεξάρτητα από το αξιόποινο ή μη της πράξης τους προφανώς και ήταν παραβίαση του συντάγματος η δήλωση του.

 

Previous Article

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Next Article

ΔΗΜOΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ! (στο γήπεδο…)

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *