Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν : Θα αγοράσουμε 100 αεροσκάφη Boeing για τις ΤΗΥ…

0 σχόλια Share:

Ερντογάν θα παραλάβουμε τους S-400 εντός 10 ημερών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως οι S-400 που αγοράστηκαν από τη Ρωσία θα παραληφθούν εντός 10 ημερών.

Ο Ερντογάν που μετείχε στην σύνοδο των G20 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Οσάκα της Ιαπωνίας στις 28 και 29 Ιουνίου, μετά από την σύνοδο έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

….
Ο Ερντογάν δήλωσε :” Mε τον Τραμπ στο θέμα των F-35 φτάσαμε σε ένα σημείο, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτός είπε πως “Αυτοί έδωσαν ένα δισεκατομμύριο 400 εκατομμύρια δολάρια και εσύ δεν δίνεις το εμπόρευμα. Δεν είναι καλό να αναφέρεται αυτό” . Τώρα εμείς δώσαμε τα χρήματα αλλά δεν μας δίνουν το εμπόρευμα αυτό Τι είδους εμπόριο είναι αυτό και τι είδους πελάτες. Το να το λέει αυτό κάποιος τόσο ανοιχτά και ξεκάθαρα δείχνει την ειλικρίνεια του ανθρώπου. Σχετικά με αυτό τοποθετήσαμε κάποιους φίλους μας για να παρακολουθήσουν την ιστορία. Στο θέμα των S-400 έκαναν και κάποια αστεία με τον κύριο Πούτιν δίπλα μου. Και αυτά ωραία ήταν.
Σχετικά με τις κυρώσεις :Mέχρι τώρα δεν ακούσαμε για κανένα θέμα πως για αυτό και για αυτό κυρώσεις. Στις τηλεφωνικές επαφές που είχα με τον κύριο  Τραμπ αλλά και στη διμερή μας επαφή,  μέχρι τώρα δεν μου είπε “Εμείς θα σας εφαρμόσουμε αυτή την κύρωση”. Στο δε θέμα των S-400 μου είπε πως έχω δίκιο. Σήμερα αυτή την ιστορία τη μεταφέραμε σε άλλο επίπεδο. Αυτό το πιο προηγμένο επίπεδο ήταν η δήλωση του Τrump πως “Αυτό είναι αδικία”. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και όταν βρεθήκαμε οι τρεις μας με τον κύριο Πούτιν πάλι ανέφερε πολύ λογικά και ωραία πράγματα.

Νωρίτερα ο κ Πούτιν μας είχε περιγράψει την συνάντηση που είχε με τον κύριο Τραμπ. Πιστεύω πως θα προχωρήσουμε αυτή τη διαδικασία χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Φυσικά θα πάμε ακόμη πιο μπροστά αυτή την ιστορία, με την επίσκεψη του κυρίου Τραμπ στην Τουρκία και με την σύνοδο του επιχειρηματικού συμβουλίου.
Στο μεταξύ εμείς ως Τουρκικές Αερογραμμές, θα αγοράσουμε από εκεί 100 αεροπλάνα Βoeing” .

Όταν ρώτησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “Μετά από τη συνάντησή σας με τον κύριο Τραμπ, άναψε μήπως πράσινο φως για την αγορά των Πάτριοτ;”, εκείνος απάντησε λέγοντας πως “Οι S-400 αξίζουν όσο τρεις Πατριοτ. Ακόμη και  αν οι όροι ήταν ίσοι, εμείς θα παίρναμε Πάτριοτ, αλλά αν δεν είναι και εμείς θα σκεφτούμε τα συμφέροντά μας”.
…….

http://www.diken.com.tr/erdogan-trump-f-35ler-konusunda-bir-noktaya-geldi/
1/7/2019

Σχ: Πιστεύουμε πως αυτό μάλλον ήταν το κλειδί στην συμπεριφορά του Τραμπ. Η αγορά δηλαδή 100 πολιτικών αεροσκαφών από την Βoeing για τις Τουρκικές Αερογραμμές. Ανάλογα είχε συμπεριφερθεί η Αμερική και στο Κατάρ όταν πριν από μερικά χρόνια το κατηγόρησε για σχέσεις με την τρομοκρατία. Μόλις το Κατάρ ανακοίνωσε ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα με αγορές από τις ΗΠΑ ,όλα ξεχάστηκαν….

Previous Article

Ιμάμογλου: ¨Αν ήμουν Έλληνας…¨

Next Article

Χτύπημα τουρκικού Μ.Ε.Α. στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *