Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν: ¨Ακούσαμε από τον Τραμπ πως δεν θα υπάρξουν κυρώσεις¨

0 σχόλια Share:

…………..

¨Σχετικά με τους S-400 όλη η συμφωνία, τα πάντα έχουν τελειώσει. Το θέμα βρίσκεται στο στάδιο της παράδοσης. Το να αρνηθούμε την συμφωνία στο στάδιο της παράδοσης είναι κάτι που δεν συνάδει σε μια χώρα σαν την Τουρκία. Αυτή η ιστορία τελείωσε.

Εδώ όμως υπάρχει μια αλήθεια που πρέπει να αποκαλύψουμε. Εμείς στην περίοδο του κυρίου Ομπάμα, είχαμε κάνει βήμα για να πάρουμε Πάτριοτ. Αλλά δυστυχώς  στο θέμα των Πάτριοτ μας είπαν τότε πως ¨Δεν επιτρέπει το Κογκρέσο¨ και δεν πραγματoποίησαν την πώληση. Εμείς φυσικά έπρεπε να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα για το αντιαεροπορικό μας σύστημα και βρήκαμε τους πλέον κατάλληλους όρους από την Ρωσία, συμφωνήσαμε μαζί τους και κάναμε αυτό το βήμα.

Στο θέμα των κυρώσεων, ο κύριος Τραμπ στην σημερινή του δήλωση το ξεκαθάρισε το θέμα. Ακούσαμε από τον ίδιο να λέει πως δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο.

Στο παράδειγμα μας, από την μια πλευρά προχωρά το θέμα των S-400, αλλά κι από την άλλη εμείς αυτή την στιγμή παίρνουμε αεροσκάφη από την Λόκχιντ. Παίρνουμε 100 αεροσκάφη από την Λόκχιντ Μάρτιν. Σε ένα κόσμο με ελεύθερη αγορά, αυτά δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε το ένα με το άλλο και έτσι ανάλογα να κάνουμε τα βήματα μας.  Παράλληλα είναι ανάγκη να τονίσουμε και την εξής αλήθεια. Εμείς είμαστε στρατηγικοί εταίροι με την Αμερική. Ως στρατηγικοί εταίροι σε αυτά τα βήματα που κάνουμε, κανείς δεν έχει δικαίωμα να επέμβει στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, αυτό να το ξέρουν όλοι.

Εδώ εμείς δεν είμαστε αγορά, εμείς είμαστε συμπαραγωγοί. Με την διαδικασία της συμπαραγωγής, μέχρι τώρα μας έχουν παραδοθεί 4 F-35. Αλλά θα πάρουμε 100+16. Δηλαδή συνολικά 116 αεροσκάφη. Εμείς τα περιμένουμε αυτά.  Άρχισαν οι σχεδιασμένες πληρωμές, γίνονται ήδη πληρωμές. Αλλά κάποιες δηλώσεις που γίνονται από κάποιους, δεν συμπίπτουν καθόλου με την προσέγγιση του κυρίου Τράμπ. Εγώ νομίζω πως αυτές δεν θα διατταράξουν τις σχέσεις μας και συνεχίζουμε τον δρόμο με αποφασιστικότητα.

Οι αρμόδιες μονάδες μας δήλωσαν πως ¨Στο πρώτο μισό του Ιουλίου αρχίζει η παράδοση των S-400¨ και αυτή την στιγμή προς αυτή την κατεύθυνση είναι η προσδοκία μας.

…………….

https://tr.sputniknews.com/asya/201906291039513347-erdogan-g20-liderler-zirvesine-iliskin-basin-toplantisi-duzenliyor/
29/6/2019

Σχ: Ο Τραμπ είπε πολλά αλλά αυτό ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις ΔΕΝ το είπε.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως από αυτά που είπε αυτό συνάγεται.

Αλλά ας περιμένουμε να δούμε τις πράξεις των ΗΠΑ κι όχι τα λόγια του Τραμπ…

Previous Article

Σκοτώθηκε ο Φαϊσάλ ο γιός του μουφτή Σινίκογλου

Next Article

Δηλώσεις Τραμπ- σαν να ακούς συνήγορο του Ερντογάν !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *