Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογαν : ¨Θα ζητήσουμε πίσω τις πληρωμές για τα F-35, δεν μπορούν να εφαρμοστούν κυρώσεις CAATSA στην Τουρκία¨

0 σχόλια Share:

Ερντογάν : Για το σχέδιο F-35 έχουμε πληρώσει ήδη 1,25 δις $, θα πάμε το θέμα στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν αναφερόμενος στην ένταση με τις ΗΠΑ σχετικά με τα F-35 δηλώσει: ” Για το σχέδιο F-35 ήδη έχουμε πληρώσει 1,25 δις δολάρια. εάν προβούν σε μία τέτοια λάθος κίνηση τότε θα μεταφέρουμε το θέμα στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο. Ζητάμε πίσω τις πληρωμές που κάναμε έως τώρα.
…….
Το θέμα της προμήθειας του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 είναι μία αγορά ενός προϊόντος με σκοπό να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες ασφάλειας της χώρας μας. Προτεραιότητά μας κατά την αναζήτηση του αντιαεροπορικού αμυντικού συστήματος ενάντια στις απειλές ασφαλείας, ήταν η ανάλυση κόστους-οφέλους. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ιδωθεί και η προμήθεια των S-400. Τον επόμενο μήνα θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε αυτό το σύστημα.

Οι συζητήσεις μας με τις ΗΠΑ σχετικά με αυτό το θέμα συνεχίζονται. Ελπίζω πως θα συζητήσω λεπτομερώς αυτό το θέμα με τον Τραμπ στην σύνοδο των G20. Στην πραγματικότητα ο κύριος Τραμπ στο θέμα των S-400 γνωρίζει τις ανησυχίες της Τουρκίας, γνωρίζει γιατί αισθανθήκαμε την ανάγκη για αυτό το σύστημα, όπως και το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Μέχρι τώρα υποβάλαμε διάφορες προτάσεις για να εξαλείψουμε τις ανησυχίες τους, μεταξύ των οποίων και τη σύσταση μιας κοινής επιτροπής. Ο εκτροχιασμός της διαδικασίας και η χρήση ρητορικής απειλών δεν ωφελεί κανέναν. Πιστεύω πως το θέμα των S-400 θα το λύσουμε στη γραμμή της συμμαχίας μας και της στρατηγικής μας εταιρικής σχέσης.
…….
Δεν μπορεί να εφαρμοστούν στην Τουρκία κυρώσεις στα πλαίσια του νόμου CAATSA, διότι εμείς κάναμε αυτό το βήμα(αγορά των S-400) πριν να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος CAATSA.¨

,,,,,,,,,,,,

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201906271039488721-erdogan-f-35-projesi-icin-zaten-125-milyar-dolari-odedik-meseleyi-uluslararasi-tahkim-mahkemesine/
27/6/2019
Previous Article

Επι μια εβδομάδα στην Ουάσιγκτον αναπαρήγαγαν τις θέσεις της Τουρκίας για την Θράκη ….

Next Article

Η αστυνομία δεν δίνει βίντεο με τους δράστες στον εισαγγελέα….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *