Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O ΚΑΛΟΒΟΥΛΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ…

No Comments Share:

Ερντογάν ; Τα αγνά παιδιά της Συρίας θα απαντήσουν

 

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν αναφερόμενος στις ετοιμασίες του καθεστώτος Άσαντ για επίθεση στο Χαλέπι είπε πως ¨Το καθεστώς θα λάβει εκεί την δέουσα απάντηση από τα αγνά παιδιά της Συρίας¨.

 Ο πρωθυπουργός Ερντογάν που βρίσκεται στο Λονδίνο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2012, μετά από την προσευχή της Παρασκευής και την συνάντηση με τον Άγγλο πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με την Συρία.

 Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Κάμερον δήλωσε : ¨ Σχολιάζοντας τα γεγονότα, σε διεθνές επίπεδο και στην περιοχή, τα γεγονότα στην Συρία πραγματικά είναι σε απάνθρωπο επίπεδο. Υπάρχει εκεί ένα καθεστώς που σκοτώνει, που δολοφονεί τον ίδιο του τον λαό. Απέναντι σε αυτό το καθεστώς φυσικά είμαστε ενωμένοι και έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας¨.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ισλαμική Διάσκεψη και ο Αραβικός Σύνδεσμος είναι ανάγκη σε αυτή την διαδικασία να κάνουν και άλλα βήματα, και δήλωσε : ¨ Πολύ περισσότερο δεν είναι δυνατόν να μείνουμε απαθείς τώρα που υπάρχει συσσώρευση δυνάμεων στην περιοχή του Χαλεπιού και την ώρα που ακούμε να γίνονται δηλώσεις για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής. Πιστεύω πως όποια και αν είναι τα βήματα που πρέπει να γίνουν, εντέλει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ισλαμική Διάσκεψη και ο Αραβικός Σύνδεσμος θα υποχρεωθούν να τα πάρουν¨.

………………….

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν έκανε την προσευχή της Παρασκευής στο Ισλαμικό Κέντρο του Mayfair. Μετά την προσευχή της Παρασκευής, βγαίνοντας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, και όταν ερωτήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία απάντησε ως εξής :

¨ Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, δεν υπάρχει κάποια σοβαρή σύρραξη μεταξύ Ιορδανίας και Συρίας. Αλλά αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν την κυριαρχία στην περιοχή του Χαλεπιού. Αυτή την στιγμή το καθεστώς ετοιμάζεται να επιτεθεί στο κέντρου του Χαλεπιού με άρματα και ελικόπτερα. Φυσικά δεν είναι ακόμη σίγουρο τι θα συμβεί σήμερα. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία. Μιλάω για αυτά τα θέματα με το Υπουργείο Εξωτερικών μας. Ευχή μου είναι η εξής, το καθεστώς θα λάβει εκεί την δέουσα απάντηση από τα αγνά παιδιά της Συρίας¨.

 Εφ. Ραντικάλ 27/7/2012

Previous Article

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΧΑΛ ΑΤΣΙΖ

Next Article

ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *