Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TA ΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Ερντογάν : Διαπραγματευόμαστε ως κράτος

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν ανέφερε πως με τον Κούρδο Λαϊκό ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν διαπραγματεύονται ¨ως κρατικός μηχανισμός¨ και είπε : ¨ Προτιθέμεθα να συνεχίσουμε την διαδικασία που είχαμε αρχίσει. To πιο σημαντικό όργανο του κράτος είναι η υπηρεσία πληροφοριών. Το βήμα αυτό το κάναμε, το κάνουμε και θα το κάνουμε¨. Ο Ερντογάν είπε πως ως κυβέρνηση ¨Δεν πήραμε και δεν παίρνουμε μέρος στις διαπραγματεύσεις¨, ενώ ανέφερε πως δεν μπορεί καν να γίνει θέμα για γενική αμνηστία ή για κατ΄οίκον περιορισμό του Οτζαλάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν κάνοντας δηλώσεις στο αεροδρόμιο, πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του στην Αφρική, επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο Ίμραλι με τον Οτζαλάν,

…………….

Ο Ερντογάν ερωτηθείς σχετικά με το αν πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι κρατούμενοι που είναι στις φυλακές για αδικήματα ¨τρομοκρατίας¨ είπε : ¨ Συνεχίζονται οι εργασίες μας σχετικά με το 4ο πακέτο δικαστικών μεταρρυθμίσεων. Το συντομότερο θα το φέρουμε στην βουλή. Αλλά δεν τίθεται θέμα γενικής αμνηστίας για αυτούς που ενεπλάκησαν στην τρομοκρατία. Και ποτέ δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κατ΄οίκον περιορισμός σχετικά με το Ίμραλι. Επί διακυβέρνησης ΑΚΡ αυτό δεν μπορεί να γίνει.

…………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 6/1/2013

Σχ : Προσέξτε την δύσκολη θέση του Ερντογάν. Επειδή δεν μπορεί να πει πως στην ουσία διαπραγματεύεται ο ίδιος με τον Οτζαλάν (επειδή η επίσημη γραμμή είναι πως ο Οτζαλάν είναι δολοφόνος μωρών…) λέει πως δεν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση του αλλά το κράτος ! Μια σκέτη ανοησία δηλαδή. Προσέξτε επίσης πως εξ αρχής αποκλείει ένα από τα βασικά αιτήματα της κουρδικής πλευράς που είναι η μετατραπή του εγκλεισμού του Οτζαλάν σε κατ΄οίκον περιορισμό. Οι διαπραγματεύσεις φαίνεται πως θα είναι σκληρές και μακάρι να βγει κάτι το επωφελές για να σταματήσει να το αίμα. Και φυσικά δεν έχουν καταλήξει σε απτά αποτελέσματα όπως βιάστηκαν να μεταδώσουν κάποιοι στην Ελλάδα.

Previous Article

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΡΙΚΑΜΙΣ

Next Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *