Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑΓΙΠ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΛΥΣΗ

0 σχόλια Share:

 

 

Η Τουρκία δεν θέλει λύση

Καθώς με κακή χρήση των δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων που γεννούσαν οι συμφωνίες εγγυήσεων σχετικά με την Κύπρο κατέλαβε τον βορά του νησιού, μετέφερε στο νησί πληθυσμό 10πλάσιο από τον ντόπιο και μετέτρεψε αυτή την εισβολή σε μια εισβολή πολιτών, ποτέ δεν πίστεψα πως η Τουρκία πραγματικά επιθυμεί την επίλυση του κυπριακού θέματος που έχει αποκτήσει μια νέα διάσταση. Όταν τα χρόνια που οι Τουρκοκύπριοι αντιστέκονταν για να μην γίνουν μειονότητα των Ελληνοκυπρίων, οι κυβερνώντες στην Τουρκία δήλωναν πως ¨Για εμάς δεν υπάρχει κυπριακό θέμα¨ !

Μετά από την εισβολή αυτή την λογική την ανέπτυξαν ακόμη περισσότερο !  Και για την Τουρκία ποτέ δεν υπήρξε κυπριακό θέμα!  Και μέχρι σήμερα έφτασε, υποδυόμενη πως  θέλει λύση  σε ένα θέμα που δεν πιστεύει πως υπάρχει!

Ο Ταγίπ ποτέ δεν κλόνισε την θέση μου πως η Τουρκία δεν ήθελε ποτέ την επίλυση του κυπριακού. Το αντίθετο μάλιστα, προχτές επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν η συνέντευξη που έδωσε, στο αεροπλάνο, ενδυνάμωσε περισσότερο την άποψη μου αυτή. Τι είπε λοιπόν ο μονοκράτορας της Τουρκίας : ¨Δεν υπάρχει θέμα βάσης μας στην KKTC. Γιατί; Διότι η πρόσβαση από την μεριά μας, για να φτάσουμε στην Μεσόγειο, είναι θέμα λεπτών. Αλλά η Ελλάδα δεν διαθέτει τέτοια εγγύτητα. Για αυτό τον λόγο εμείς δεν έχουμε ανάγκη να στήσουμε βάση εκεί. Δεν έχουμε τέτοιο θέμα. Αυτό έχει μόνο μια ψυχολογική πλευρά. Εάν υπάρξει ανάγκη από αυτή την πλευρά, μπορούμε να στήσουμε εκεί βάση. Η παρουσία μας εκεί είναι σημαντική. Στο θέμα των μέσων πρέπει να είμαστε ισχυροί. Δήθεν λέει πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας ! Συγγνώμη αλλά εμείς δεν θα μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας. Θα τον αυξήσουμε, όχι να τον μειώσουμε.¨

Η άποψη μου στο ότι η Τουρκία δεν θέλει στην Κύπρο μια λύση που να στηρίζεται στην δικαιοσύνη και στην ορθότητα, ήταν στο 100%. Τώρα μετά από αυτές τις δηλώσεις του Ταγίπ, η πίστη μου αυτή είναι στο 500%. Σκεφθείτε… Από την μια μεριά γίνεται προσπάθεια να στηθεί και πάλι το τραπέζι των διαπραγματεύσεων  και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο… Και από την άλλη ο Ταγίπ, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου λέει πως ¨Θα στήσουμε εκεί στρατιωτική βάση ! Δεν θα μειώσουμε αλλά θα αυξήσουμε τον στρατό μας εκεί¨.

Ουρανοκατέβατο Νίκο Αναστασιάδη!  Αν λοιπόν εσύ κάτσεις στο τραπέζι χωρίς να βάλεις τον Ερντογάν να ανακαλέσει αυτές τις δηλώσεις . τότε ας μας συγχωρέσουν οι Ελληνοκύπριοι πολίτες μας αλλά…  Ότι σας συμβεί θα σας αξίζει!

…………………

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα

Αρθρογράφος Μεχμέτ Λεβέντ

http://www.afrikagazetesi.net/Afrika-Arsiv/Eyl%C3%BCl%202018/19%20Eyl%c3%bcl%202018.pdf

19/9/2018

Σχ: Αλέξη ακούς ;

Previous Article

ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ…

Next Article

ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ : ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΜΕ 18.000 ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *