Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

No Comments Share:

 

Σκληρή απάντηση από την Τουρκία στην αμερικανική πρόταση σχετικά με τον πάστορα Μπράνσον
 

Ο Ιμπραήμ Καλίν-εκπρόσωπος τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας στην αμερικανική δήλωση ¨Αν η Τουρκία απελευθερώσει τον Άντριου Μπράνσον η κρίση τελειώνει αμέσως¨, απάντησε λέγοντας πως ¨Φυσικά και είναι απαράδεκτο οι ΗΠΑ αδιαφορώντας για την δικαστική διαδικασία να υποβάλουν μια ομάδα από αιτήματα¨.

Ο Καλίν μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς, είπε πως η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου και ότι συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία για τον πάστορα Μπράνσον. Ο Καλίν δήλωσε πως ¨Οι ΗΠΑ πρέπει να σέβονται την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου¨.

¨ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ HALKBANK¨

Ο Καλίν στην συνέντευξη του είπε πως οι κατηγορίες στις ΗΠΑ κατά της Halkbank δεν έχουν θεμέλια και ότι κατευθύνονται στο να φθείρουν την τράπεζα. Ο Ιμπραήμ Καλίν είπε πως ¨Αυτές οι κατηγορίες είναι απαράδεκτες¨.

¨ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ¨

Ο Καλίν είπε επίσης πως οι δηλώσεις Μπόλτον, συνιστούν απόδειξη πως η κυβέρνηση Τραμ πέσει στοχοποιήσει την σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία σε έναν οικονομικό πόλεμο

…………….

Ο Καλίν τόνισε πως η πολιτική που ακολουθούνε οι ΗΠΑ, συγκρούεται με τις αρχές και τις αξίες του ΝΑΤΟ και δήλωσε πως ¨Η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να αρχίσει έναν οικονομικό πόλεμο, αλλά δεν πρόκειται αι να παραμείνει σιωπηλή¨.

ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ¨

Ο Καλίν μιλώντας σχετικά με την δίκη Μπράνσον είπε τα εξής: Η Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα κράτος δικαίου. Η υπόθεση του πάστορα Μπράνσον είναι μια ποινική δίκη. Υπάρχει μια συνεχιζόμενη σε βάρος του δικαστική διαδικασία.  Φυσικά και είναι απαράδεκτο οι ΗΠΑ αδιαφορώντας για την δικαστική διαδικασία να υποβάλουν μια ομάδα από αιτήματα. ΟΙ ΗΠΑ δεν μπορεί να ζητούνε από άλλες χώρες αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν στην δική τους χώρα¨.

Ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον είχε δηλώσει πως ¨Η τουρκική κυβέρνηση μη απελευθερώνοντας τον Μπράνσον, έκανε ένα μεγάλο λάθος¨.

Ο Μπόλτον αναφερόμενος επίσης στην απόφαση του Κατάρ για επένδυση 15 δις στην Τουρκία, όπως και στην συμφωνία ανάμεσα στις κεντρικές τράπεζες Τουρκίας και Κατάρ για αμοιβαία swaps, δήλωσε πως ¨Η υπόσχεση που έδωσαν οι Καταριανοί, έχει ανεπαρκή επίδραση στην οικονομία της Τουρκίας. Αυτό σίγουρα δεν θα ωφελήσει¨

https://www.sondakika.com/haber/haber-turkiye-den-abd-ye-rahip-brunson-yaniti-turk-11170912/

23/8/2018

Previous Article

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΤΑ ¨ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ¨ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…

Next Article

ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *