Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ EΡΝΤOΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

No Comments Share:

ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ EΡΝΤOΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Κάνουν θανάσιμο λάθος όσοι αποπειρούνται να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας είπε ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε με σκληρά λόγια πάλι όσον αφορά την κατάσταση με τη Συρία.

Ο Ερντογάν είπε ότι είναι ακατανόητη και απαράδεκτη η δήλωση της Συρίας ότι πρόκειται για «ατύχημα» το συμβάν στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 5 άνθρωποι στην επαρχία Aκτσάκαλε του νομού Σανλιούρφας και πως το θέμα δεν θα παρακαμφθεί απλώς με ένα διάβημα.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δεν αφήσαμε αναπάντητη αυτήν την επίθεση κατά της χώρας μας, το κάναμε με το παραπάνω. Εξηγήσαμε το δίκιο μας και το κατοχυρώσαμε κινητοποιώντας άμεσα τους σχετικούς διεθνούς μηχανισμούς με πρώτα τα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ.»

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία επιθυμεί μονάχα την ειρήνη στην περιοχή της και πως δεν έχει ποτέ την πρόθεση να κηρύξει πόλεμο, αναφέροντας τα παρακάτω:

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει την δύναμη να προστατεύσει τα σύνορα και τους ανθρώπους της. Κανένας, καμία χώρα να μην αποπειραθεί να μας δοκιμάσει στο συγκεκριμένο θέμα».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της εξουσιοδότησης που πέρασε από την βουλή είναι να αποτρέψει και προειδοποιώντας την κυβέρνηση Άσαντ και τους υποστηρικτές της να μην δοκιμάσουν την αντοχή και τα όρια της Τουρκίας είπε:

«Η Τουρκία θα βγει σώα και αβλαβής και από αυτήν την αντιξοότητα και θα συνεχίσει την πορεία της. Εσάς όμως θα σας καταπλακώσει, θα πληρώσετε μεγάλο τίμημα. Κάνουν θανάσιμο λάθος όσοι αποπειρώνται να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα και το δυναμικό της Τουρκίας. Δεν μπλοφάρουμε. Θα το παρακολουθήσουμε το θέμα.»

TRT 6/10/2012

Previous Article

ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Next Article

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΦΙΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *