Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

EΡΝΤΟΓΑΝ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

No Comments Share:

……………

Στο πλαίσιο αυτό αξιολογώ τα περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες. Παλαιότερα αυτές οι επιθέσεις ήτανε πιο καλυμμένες τώρα έρχονται κατευθείαν επάνω μας. Τα αντίμετρα σε αυτές δίνονται με την οικονομική και πολιτική μας στάση. Οικονομικά πήραμε όλα τα δέοντα μέτρα, δίνουμε την δέουσα απάντηση. Το δεύτερο που μπορούμε να κάνουμε και είναι το πλέον σημαντικό είναι να κρατήσουμε μια σταθερή και ισχυρή πολιτική συμπεριφορά. Οι επιθέσεις οι οποίες δεχόμαστε δεν έχουνε καμία σχέση με την οικονομία ανάλογα λοιπόν πρέπει να τοποθετηθούμε και εμείς. Υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία πρέπει να τελειώσουμε όπως το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τα επιτόκια και ο πληθωρισμός.

Σε όποιον και αν δείξετε τα οικονομικά δεδομένα της πατρίδας μας θα αντιληφθεί αυτό το παράδοξο. Όταν δεν έχει γίνει κατανοητό το πως το δολάριο από το επίπεδο των 2,8 λιρών που ήταν στις 15 Ιουλίου πήγε στις 4,8, πως θα γίνει κατανοητή αυτή η κατάσταση; Όταν παρατηρούμε για να δούμε μήπως υπάρχει κάτι ασυνήθιστο εικόνα είναι η εξής: Μήπως βούλιαξαν οι τράπεζες; Σήμερα ο τραπεζικός μας τομέας είναι από τους πιο υγιής στον κόσμο. Το δημόσιο χρέος μας σας σαν ποσοστό με το εθνικό εισόδημα είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Η οικονομία μας εργάζεται μια χαρά. Στον τουρισμό είμαστε μια από τις χώρες υπόδειγμα με μια έκρηξη να συμβαίνει στο επίπεδο αυτό. Μήπως μπήκαμε σε πόλεμο, μήπως υπάρχει κατοχή μήπως υπάρχει κάποιο κοινωνικό χάος; Στο θέμα αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε την κατάσταση πέραν της κλασικής οπτικής με την οποία αντιμετωπίζεται συνήθως.

……..

Κάποιοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν με την οικονομία σαν όπλο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον τα βήματα που κάναμε είναι πολύ προσεκτικά. Μα καλά εμείς δεν είμαστε στρατηγικοί σας εταίροι; Μαζί δε βρεθήκαμε στο Αφγανιστάν στη Σομαλία και στο Κόσσοβο; Τι είναι αυτά που κάνετε που θέλετε να το φτάσετε; Το έθνος αυτό δεν έχει χαρακτήρα να πηγαίνει δεξιά και αριστερά. Το διάστημα αυτό που βιώνουμε έχει ένα κόστος, αλλά αναμφίβολα κι αυτοί που πραγματοποιούν την επιχείρηση θα πληρώσουν κι αυτοί ένα κόστος.

Το πιο απτό και μεγάλο παράδειγμα γι’ αυτό είναι η 15η Ιουλίου.Σταθήκαμε όρθιοι μπροστά στις Κάννες των κανονιών των αρμάτων μάχης και των αεροπλάνων. Να μην έχει κανείς αμφιβολία πως με την ίδια αποφασιστικότητα θα σταθούμε και ενάντια στο δολάριο συνάλλαγμα και τα επιτόκια. Εμπιστεύομαι το έθνος μου. Βλέπω πως σε έντονους ρυθμούς αγοράζουνε τουρκικές λίρες και χαλάνε τα δολάρια τους. Η καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να χαλάσουμε αμέσως τα δολάρια και να διαφυλάξουμε έτσι την αξία της τουρκικής λίρας.

…….

Απευθύνομαι από εδώ στον επιχειρηματικό μας κόσμο. Η καλύτερη απάντηση είναι να αγκαλιάσουμε με όλα μας τα χέρια τη δουλειά μας. Να παράγουμε ακόμα περισσότερο, να κάνουμε ακόμα περισσότερες εξαγωγές. Εμείς θα εφαρμόσουμε εμπάργκο στα ηλεκτρονικά προϊόντα των ΗΠΑ .Εάν αυτοί διαθέτουν τα iPhone στην άλλη πλευρά υπάρχει η Samsung υπάρχει η Venus υπάρχει η Vestel.  Να καταλάβουν τι κάνουμε. Μας αρκούν τα δικά μας. Όταν εμείς ζητούσαμε ΜΕΑ μας έλεγαν πως ¨δεν δίνει άδεια το Κογκρέσο¨. Ο κακός γείτονας όμως μας έκανε νοικοκύρη. Αυτά τα παράγουμε τώρα. Δεν έχουμε πρόβλημα.

…………………

Εάν σταματήσουμε την παραγωγή με την λογική  ¨περίμενε να δούμε¨,  αν διακόψουμε το εμπόριο μιλώντας για σύνεση, τότε είναι που παραδιδόμαστε στον εχθρό.  Αυτή η λογική ¨αν πάμε στο συνάλλαγμα θα σωθούμε¨ δεν υπάρχει. Τότε θα βουλιάξεις. Είσαι Τούρκος και θα περπατήσεις τον δρόμο μαζί με την τουρκική λίρα. Μην ξεχάσεις πως στις 26 Αυγούστου βγούμε στο δρόμο από το Ματζικέρτ. Μακάρι να υπάρξει μια νέα ανάσταση.

https://www.sondakika.com/haber/haber-baskan-erdogan-dan-dolar-yorumu-bodoslama-11144797/

14/8/2018

Previous Article

ΤΟ ¨ΔΩΡΟ¨ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΖΑΜΠΑ;

Next Article

ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΜΠΡΑΝΣΟΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *