Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΜΠΡΑΝΣΟΝ, F-35, S-400 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

No Comments Share:

Ο πρόεδρος Ερντογάν, ευρισκόμενος στο Γιοχάνεσμπουργκ απάντησε σε ερωτήσεις διευθυντών των ΜΜΕ που τον συνόδεψαν εκεί. Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε πως ο πάστορας Μπράνσον ποτέ δεν έγινε θέμα παζαριού με τις ΗΠΑ, ενώ αναφερόμενος στις απειλές για κυρώσεις των ΗΠΑ, είπε πως ¨Με κυρώσεις δεν μπορείτε να κάνετε την Τουρκία να κάνει βήμα πίσω¨.

Οι απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις ο πρόεδρος Ερντογάν, εν περιλήψει ήταν οι εξής:

(Μετά από την θετική φωτογραφία στο ΝΑΤΟ) Η αλλαγή συμπεριφοράς δεν είναι δικό μου θέμα αλλά του Τραμπ.

……………….

Υπάρχουν διάφορα νομικά ζητήματα που εξετάζουμε με τις ΗΠΑ. Συζητάμε για την έκδοση του επικεφαλής της FETO για την Halkbank και για τον Χακάν Αττίλα.  Συζητείται και για τον Μπράνσον. Θέλω όλοι να ξέρουν το εξής. Εμείς ποτέ δεν κάναμε θέμα παζαριού τον Μπράνσον. Όπως και στις ΗΠΑ έτσι και στην Τουρκία υπάρχουν δικαστήρια. Το δικαστήριο στην Τουρκία καλόβουλα λαμβάνοντας υπόψη την ασθένεια του, αποφάσισε τον κατ΄οίκον περιορισμό του. Αντί όμως να σεβαστούνε την απόφαση του δικαστηρίου, το έκαναν ως θέμα για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Έφτασαν στο σημείο και 6 γερουσιαστές υπέβαλαν πρόταση που προβλέπει κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Με κυρώσεις δεν μπορείτε να κάνετε την Τουρκία να κάνει βήμα πίσω.

 ¨ΟΙ ΗΠΑ ΧΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΤΑΙΡΟ¨

Θα εμποδίσουν λέει φορείς πιστώσεων να δώσουν δάνεια στην Τουρκία. Μα η Τουρκία από πού έφτασε εδώ; Μήπως φτάσαμε ως εδώ με εκείνα τα πιστωτικά ιδρύματα;  Εμείς ‘όπως στο παρελθόν δώσαμε τον αγώνα για την ανεξαρτησία μας, έτσι και από τώρα και μετά θα συνεχίσουμε να τον δίνουμε. Πρέπει να ξέρουν το εξής. Εμείς δεν είμαστε με ομφάλιο λώρο με τις ΗΠΑ. Όπως μέχρι σήμερα ήμασταν χέρι με χέρι και σε αλληλεγγύη με τον λαό μας και το έθνος μας, κατά τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας.  Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να ξεχνάνε πως αν δεν αλλάξουν αυτή την συμπεριφορά θα χάσουν έναν ισχυρό και ειλικρινή εταίρο. (Σχετικά με δηλώσεις από το υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ για πίσω βήμα) Κατά την γνώμη μου αυτά όλα είναι ψυχολογικός πόλεμος. Εμείς με υπομονή συνεχίζουμε τον δρόμο μας, έχοντας ως βάση την ορθότητα και αυτό που μας αναλογεί.

Οι ΗΠΑ ως σύμμαχος, δυστυχώς δεν έπραξαν αυτό που επιβάλλει η ιδιότητα του συμμάχου. Είναι ξεκάθαρο και σαφές. Τα όπλα που έδωσαν στην τρομοκρατική οργάνωση αυτή την στιγμή πωλούνται στην αγορά. 5.000 φορτηγά TIR με όπλα περνάνε στα χέρια των τρομοκρατικών οργανώσεων. Και συνιστούν για αυτές σημαντικό χρηματικό πόρο. Αυτοί προφανώς νομίζουν πως εμείς κάποια πράγματα δεν τα ξέρουμε. Ότι και να γίνει εμείς θα σταθούμε αποφασιστικοί. Να, δείτε σχετικά με τους S-400 τι έγινε. Μήπως αλλάξαμε γνώμη; Αυτοί οι οποίοι μας καλούνε να αλλάξουμε γνώμη για τους S-400, μπορούνε να πούνε στην Ελλάδα ¨Δώσε πίσω τους S-300 ή σταμάτα τους¨;  Δεν είπαν. Και η Ελλάδα τους πήρε. Όταν εμείς θελήσαμε να πάρουμε τους S-400 και η Ελλάδα εστίασε την προσοχή της. Εμείς έχουμε διάφορα σχέδια για το μέλλον. Δεν ξέρω αν αυτό το ξέρουν ή όχι οι ΗΠΑ. Δεν ξέρω αν αυτό το ξέρουν ή όχι οι ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα άρχισαν να μας απειλούνε και από αλλού. Ενδεχομένως λέει να μην μας δώσουν τα F-35. Εάν δεν μας τα δώσετε υπάρχει και η διεθνής διαιτησία. Έχουμε δηλώσει πως θα προσφύγουμε εκεί. Εάν φτάσει η δουλειά εκεί, τότε υπάρχουν και εναλλακτικές.

Όταν φτάνει το θέμα στους S-400 μας λέτε αυτά. Και όμως εμείς πριν από αυτό το θέμα ζητήσαμε από εσάς πολλά όπλα και εσείς δεν τα δώσατε. Ζητήσαμε ένοπλα και άοπλα ΜΕΑ και δεν δώσατε. Από τις συστοιχίες Πάτριοτ στην Τουρκία απέμειναν μόνο αυτές των Ισπανών, όλοι οι άλλοι τα μάζεψαν κι έφυγαν. Εμείς όμως διατηρήσαμε την καλή μας βούληση. Διατηρήσαμε την καλή μας βούληση στο θέμα της βάσης του Ιντζιρλίκ. Αυτοί όμως δεν ανταπέδωσαν με τον ίδιο τρόπο την καλή μας βούληση. Μερικά πράγματα χρειάζονται υπομονή. Εμείς με υπομονή συνεχίζουμε. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνιέται πως δεν ζούμε πια σε έναν κόσμο χωρίς εναλλακτικές.

Μήπως στο Ιράν δεν εφάρμοσαν κυρώσεις; Τι συνέβη, μήπως βούλιαξε το Ιράν; Όταν ο Ομπάμα στην εποχή του μου τα είπε, του είχα απαντήσει : ¨Συγχώρα με, εμείς παίρνουμε φυσικό αέριο από το Ιράν.  Εάν δεν μπορώ να πάρω φυσικό αέριο από το Ιράν, από πού θα προμηθευτώ; Τον χειμώνα οι πολίτες μου θα κρυώσουν. Πως θα μπορέσω να το αντισταθμίσω αυτό; ¨. Τα ίδια είπα και στον Τραμπ. Εκείνος τα ρίχνει στους Γερμανούς, τους λέει πως ¨Παίρνοντας από εκεί φυσικό αέριο, πλουτίζετε την Ρωσία¨. Ακριβώς τα ίδια. Εγώ είπα: ¨Κύριε πρόεδρε συγχώρα με. Εμείς το μισό φυσικό μας αέριο το παίρνουμε από την Ρωσία. Φυσικό αέριο παίρνουμε από το Αζερμπαϊτζάν, από το Ιράν και ενίοτε από την Αλγερία. Εάν δεν έρθει φυσικό αέριο, από πού θα βρω παροχή για να ζεσταθούνε οι πολίτες μου;¨. Αργότερα και η Μέρκελ άνοιξε. Και εκείνη παίρνει το 38% από την Ρωσία.

…………………….

Συζητήσαμε με τον Πούτιν γύρω από το θέμα της Ιντλίμπ. Ζήτησα από τον ίδιο να προβεί στις δέουσες παρεμβάσεις. Ευχή μου είναι σε αυτό το θέμα να πράξει τα δέοντα. Εν προκειμένω οι υπηρεσίες πληροφοριών μας και τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης μας θα συναντιούνται πιο συχνά και μακάρι να ρυθμίσουν την διαδικασία. Εμείς στις 7 Σεπτεμβρίου θα έχουμε στην Κωνσταντινούπολη μια σύνοδο ως Τουρκία, Ρωσία, Γερμανία και Γαλλία. Θα κάτσουμε και θα συζητήσουμε το τι μπορούμε να κάνουμε στην περιοχή. Φυσικά θα συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με την Ρωσία και πέραν της τετραπλής αυτής συνόδου¨.

https://www.sondakika.com/haber/haber-baskan-erdogan-turkiye-yi-tehdit-eden-abd-ye-11095043/

29/7/2018

Previous Article

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟ-ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ

Next Article

¨Ελπίζουμε πως δεν θα φτάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιήσουμε στρατιωτική ισχύ¨….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *