Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ F-35 KAI S400

No Comments Share:

 

¨Η Τουρκία συνεχίζει μια πολύ σοβαρή διπλωματία. Στα δυτικά με Ρωσία και Ιράν, ενώ στα ανατολικά του Ευφράτη είμαστε συνασπισμένοι με τις ΗΠΑ και τις δυνάμεις του συνασπισμού. Στην περίοδο Ομπάμα άνοιξε το θέμα του Μένμπιτς.  Στην σύνοδο των G20 τα συζητήσαμε αυτά, αλλά η κυβέρνηση Ομπάμα μας καθυστέρησε. Κάναμε μια συνάντηση με τις ΗΠΑ και του είπα πως εάν δεν μας θέλετε δίπλα σας στο Μένμπιτς  να το ξέρουμε, εάν θέλετε να είστε δίπλα δίπλα με το PYD αυτό δεν  το καταπίνουμε.  Οι ΗΠΑ στο θέμα του Μένμπιτς ήταν πάντα στην ίδια θέση και εμείς είπαμε εσείς τον δρόμο σας και εμείς τον δικό μας. Δόθηκαν 5.000 φορτηγά με βοήθεια στους τρομοκράτες. Όταν μίλησα στον Ομπάμα για αυτή την βοήθεια μου είπε ¨δεν γίνεται¨. Μας έχουν πει πως ¨Υπάρχουν οι σειριακοί αριθμοί, θα τα πάρουμε πίσω¨, θα δούμε την ειλικρίνεια τους σε αυτό το θέμα. Στο θέμα των F-35 εμείς εκπληρώσαμε την συμφωνία μας. Εμείς πληρώσαμε 800 εκ. 4 στο F-35. Μια πληρωμή βάσει συμφωνίας. Εάν σε αυτό μας φερθούν λανθασμένα, τότε υπάρχει και το διεθνές δίκαιο. Θα πράξουμε τα δέοντα. Αν έρθουν οι S-400 , ας μην μας παρεξηγήσουν αλλά εμείς δεν τους πήραμε για να τους βάλουμε σε εμπάργκο. Αν χρειαστεί θα τους χρησιμοποιήσουμε. Αυτό είναι αμυντικό σύστημα. Μα αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε τι θα τα κάνουμε; Θα εξαρτώμεθα από την Αμερική; Πλέον βαρεθήκαμε.  Η Ρωσία ανταποκρίθηκε στην πρόταση μας. με μια πολύ ελκυστική πρόταση. Μπορεί να πάμε και σε συμπαραγωγή. Εμείς αυτή την στιγμή έτσι το τρέχουμε. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί S-300, στην Συρία επίσης υπάρχουν. Γιατί δηλαδή εκείνα δεν ενοχλούν και εσείς ενοχλείστε από τους S-400 που θα δοθούνε στην Τουρκία; ¨   

 https://www.yeniakit.com.tr/haber/erdogandan-f-35-aciklamasi-vermezlerse-479467.html

12/6/2018

Σχ: Είναι φασίστας, είναι λαμόγιο και έχει φάει λεφτά και αυτός και τα λαμόγια που τον περιβάλλουν, αλλά τουλάχιστον είναι ανεξάρτητος. Κάθε σύγκριση με την δική μας κατάσταση προκαλεί θυμηδία.

Εδώ δεν μπορούμε να αποφασίσουμε π.χ. τις δόσεις για τα κόκκινα δάνεια, σιγά μη μας αφήσουν να  αποφασίσουμε τις συμμαχίες μας.

Ότι πούνε οι αφέντες μας !!

Previous Article

ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ

Next Article

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *