Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

0 σχόλια Share:

Μπανού Γκιουβέν : Με αυτά τα ΜΜΕ δεν γίνεται

225372b1bd26c711bdd27f03398bcb6d

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παραρτήματος Κωνσταντινούπολης του Συνδικάτου Δημοσιογράφων Τουρκίας (TGS), από τις 27/5 που ‘άρχισε η αντίσταση του πάρκου Γκεζί και μετά, πάνω από 100 δημοσιογράφοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση. Μια εξ αυτών είναι και η Μπανού Γκουβέν.

Η Γκιουβέν που υποχρεώθηκε να τερματίσει την ενημερωτική εκπομπή που έκανε δις την εβδομάδα στο Artı1, απάντησε σε ερωτήματα όπως ¨Τι έγινε στο Artı1 ;¨, ¨Τι συμβαίνει στα ΜΜΕ της κεντρικής ροής ;¨, ¨Είναι δυνατή η ανεξάρτητη δημοσιογραφία και ενημέρωση στα κεντρικά κανάλια ;¨ και ¨Τι μπορεί να γίνει για τους φυλακισμένους δημοσιογράφους ;¨.

Υποχρεώθηκες να τερματίσεις την εκπομπή που είχες στο κανάλι Artı1. Τι συνέβη στο κανάλι ;

Το Artı1 ήταν ένα κανάλι το οποίο ξεκίνησε ως ένα ειδησεογραφικό κανάλι που θα ήταν εναλλακτικό, ελεύθερο και ανεξάρτητο. Η ιδρυτική ομάδα των Τουντζά Μολλαβέισογλου και Ουγούρ Τουττσούογλου σε αυτό το θέμα ήταν αποφασιστική. Δεν ήμουν μέσα στο κέντρο των ειδήσεων. Δεν ήταν ένα κανάλι που ενημέρωνε 24 ώρες, αλλά ιδιαίτερα όταν άρχισαν τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί, υπήρξαν κάποιες παρασκηνιακές επεμβάσεις. Αργότερα έμαθα πως έγιναν κάποιες επεμβάσεις και στον Ουγούρ Ντουντάρ σχετικά με το πόσος χρόνος πρέπει να αφιερώνεται στα δελτία ειδήσεων για τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί. Στην εκπομπή μου υπέστην δύο επεμβάσεις. Δεν ήταν δυνατόν να δεχτώ το γεγονός ότι τη στιγμή που έχει διανυθεί τόση απόσταση στο κουρδικό θέμα, να υπάρχει ακόμη φόβος για μια σειρά από σύμβολα.

…………….

Εκκαθαρίζουν προκειμένου να μην προκύψει πρόβλημα. Μάλιστα ο κόσμος αντέδρασε έτσι που κατάλαβαν πως δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν έτσι. Κάποιων τα χέρια λερώθηκαν με αίμα. Και αυτό δεν είναι κάτι που σχετίζεται μόνο με την κυβέρνηση. Είναι το αίμα αυτών που σκοτώθηκαν σε αυτά τα γεγονότα. Είναι ανάγκη να σηκωθούμε και να πούμε κάτι για αυτή την κατάσταση. Εάν αυτό δεν μπορεί να γίνει , τότε κάποιοι συνάδελφοι μας δεν μπόρεσαν να το καταπιούν αυτό. Η αντίδραση του κόσμου τους έφερε σε ένα σταυροδρόμι.

…………….

Υπάρχουν σήμερα πολλοί δημοσιογράφοι που λένε πως οι τίτλοι σε κάποιες εφημερίδες καθορίζονται απευθείας από τον πρωθυπουργό Ερντογάν και από τους συμβούλους του.

Θα θυμάσαι πως μια μέρα 7 εφημερίδες βγήκαν με τον ίδιο τίτλο. Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού παίρνουν τις εφημερίδες απευθείας από το γραφείο του. Αυτό το ξέρουν όλοι πια. Κάποιοι λένε πως τους παίρνει απευθείας ο πρωθυπουργός.

……………………….

Εγώ πιστεύω πως στην διακυβέρνηση του ΑΚΡ τα ΜΜΕ είναι σε ακόμη πιο σφικτό κλοιό σε σχέση με χτες…Πάντοτε η κεντρική γραμμή των ΜΜΕ είχε σχέση με την επίσημη ιδεολογία. Αλλά σήμερα πλέον μπορούμε να μιλήσουμε για κυβερνητικά δελτία που βγαίνουν ως ειδήσεις. Μα είναι δυνατόν υπό αυτό τον κλοιό να υπάρξει δημοσιογραφία ; Είναι δυνατόν να υπάρξουν ανεξάρτητα ΜΜΕ ;

……………..

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 21/7/2013

Σχ : Η Μπανού Γκιουβέν είναι δεύτερη φορά που ¨απομακρύνεται¨ από τηλεοπτικό κανάλι λόγω των απόψεων της.

Previous Article

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΣΜΑΝΓΚΑΖΙ-ΠΡΟΥΣΑΣ

Next Article

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!