Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

EΡΝΤΟΓΑΝ : ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΛΗΣΤΕΣ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

0 σχόλια Share:

Δήλωση Ερντογάν για Αιγαίο και Μεσόγειο : Δεν θα επιτρέψουμε ληστές

Σε δήλωση που έκανε ο πρόεεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, δήλωσε πως ¨Όπως στην Συρία δίνουμε την απάντηση που πρέπει στους τρομοκράτες, έτσι και στις θάλασσες δεν θα επιτρέψουμε ληστές¨.

Ο ΠτΔ Ερντογάν μίλησε στο στρατιωτικό ναυπηγείο Κωνσταντινούπολης κατά την καθέλκυση του TCG Burgazada που είναι το 3ο πλοίο του σχεδίου Milgem και στην έναρξη κατασκευής του νέου τύπου υποβρυχίου Aydınreis.

Να οι τίτλοι της ομιλίας Ερντογάν:

Παραδίδουμε σήμερα στο Ναυτικό μας την κορβέτα Burgazada. Εύχομαι η κατασκευασμένη στα πλαίσια του σχεδίου ΜΙLGΕM, με εγχώριες και εθνικές δυνατότητες κορβέτα Burgazda, να είναι καλότυχη για την χώρα μας , το έθνος μας και τις ναυτικές μας δυνάμεις.

Το αργότερο το 2020 θα παραδώσουμε στο ναυτικό μας και την Kınalıada. Τα τελευταία περιστατικά που συνέβησαν σε Αιγαίο και Μεσόγειο, μας υπενθύμισαν πως η χώρα μας πρέπει να είναι ισχυρή στην θάλασσα όσο και στους άλλους τομείς. Κάθε πλοίο που προστίθεται στον στόλο μας, αυξάνει την ισχύ μας στην θάλασσα και την αποφασιστικότητα μας στην προστασία των συμφερόντων μας.  Δεν αποδεχόμαστε  τις απόπειρες να εξοβελιστεί η Β. Κύπρος από του φυσικούς πόρους της Ν. Μεσογείου.

Η σημασία της σημερινής επιτυχίας θα γίνει αντιληπτή όταν αναλογιστούμε πως παλιότερα η Τουρκία έβαζε να κατασκευάσουν τα πλοία της στο εξωτερικό . Πιστεύω πως το ότι η καθέλκυση του HeybeliAda , του 1ου πλοίου του σχεδίου MILGEM, έγινε στην επέτειο της ναυμαχίας της Πρέβεζας, έδωσε ένα σημαντικό μήνυμα.  Δεν θα αφήσουμε το πεδίο της θαλάσσης στους ληστές.  Εμείς εμπιστευτήκαμε τους μηχανικούς μας, τους τεχνικούς  μας  τους ερευνητές μας, τους πανεπιστημιακούς μας, τους αξιωματικούς μας και το κυριότερο, τους επιχειρηματίες μας. Βγήκαν προϊόντα με τα οποία μπορούμε να ανταγωνιστούμε χώρες τη ανώτερης κατηγορίας του κόσμου.

Την περασμένη εβδομάδα γίναμε μάρτυρες δοκιμών λέιζερ. Στο θέμα των Μ.Ε.Α. είμαστε μέσα στις 5-6 χώρες. Το ελικόπτερο ΑΤΑΚ  προηγείται. Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας μείωσε την εξάρτηση της στο εξωτερικό από το 80% στο 35%. Οι εργασίες μας τραβούν το ενδιαφέρον αρχικά των φίλων και αδελφών χωρών και πολλών άλλων χωρών του κόσμου. Πριν από τρεις εβδομάδες η παράδοση στο Πακιστάν ενός πλοίο εφοδιασμού, είναι μια από τι εργασίες για τις οποίες είμαστε περήφανοι. Μακάρι κάθε χρόνος που περνά να είμαστε σε καλύτερο σημεία και για την κάλυψη των δικών μας αναγκών και για τις εξαγωγές μας.

…………………

https://www.yeniakit.com.tr/haber/baskan-erdogandan-ege-ve-akdeniz-resti-haydutlara-musaade-etmeyiz-539994.html

4/11/2018

Σχ: Στο κείμενο διακρίνεται ξεκάθαρα ο πόθος που έχει και η σημασία που δίνει ο Ερντογάν στο να διαθέτει η χώρα του ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Πως λέμε Έλληνας πολιτικός ηγέτης του σήμερα ; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ !    

Προφανώς ο Ερντογάν με την φράση ¨ληστές¨ εννοεί τις ελληνικές δυνάμεις αλλά όχι μόνο αυτές !

Διότι ψάχνοντας για την ναυμαχία της Πρέβεζας, θυμηθήκαμε  τα εξής : Ναυμαχία της Πρέβεζας έλαβε χώρα στις 28 Σεπτεμβρίου 1538 στην Πρέβεζα (βορειοδυτική Ελλάδα) μεταξύ του οθωμανικού στόλου, υπό τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, κατόπιν εντολής του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, και του ενωμένου στόλου του Ιερού Συνασπισμού (Lega Santa) των χριστιανικών χωρών, η οποία συστήθηκε από τον Πάπα Παύλο Γ΄, υπό τον Γενοβέζο ναύαρχο Αντρέα Ντόρια. Ο ναύαρχος Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα θεωρείται εθνικός ήρωας και το μαυσωλείο του βρίσκεται στο Ναυτικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης.

Σε όσους ανόητους αναρωτιούνται το που βρίσκει το τόσο θράσος και μιλά ακόμη και για ¨ληστές¨ στο Αιγαίο  να τους το εξηγήσουμε. Το θράσος του Ταγιπ πηγάζει από την οθωμανική του ιδεολογία περί αρπαγής των εδαφών του άλλου και στηρίζεται στην ωμή ισχύ  του. Και είτε θα κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, είτε θα καθίσουμε να το απολαύσουμε κιόλας…

 

Previous Article

ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ…

Next Article

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *