Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

Ερντογάν : Τον επόμενο Απρίλιο θα μηδενίσουμε το χρέος μας στο Δ.Ν.Τ.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως η Τουρκία κατέβασε το χρέος της προς το ΔΝΤ από 23,5 δις $ σε 1,9 δις $. Ο Ερντογάν δήλωσε : ¨ Ας ελπίσουμε ότι τον επόμενο Απρίλιο θα μηδενίσουμε εξολοκλήρου το χρέος της Τουρκίας προς το ΔΝΤ¨.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μετείχε στην 67η σύνοδο των Επιμελητηρίων Τουρκίας (TOBB) . Στην ομιλία του εκεί ανέφερε πως επί 9 χρόνια εργάστηκε σε συνεργασία με την TOBB.

……………………..

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις υπενθύμισε πως το 2002 το χρέος της Τουρκίας ήταν 23,5 δις ευρώ. Ο Ερντογάν είπε πως ¨Κατά την περίοδο της εξουσίας μας των 9,5 ετών, πληρώσαμε, πληρώσαμε, και το χρέος των 23,5 δις $ που παραλάβαμε, κατέβηκε κάτω από 2 δις $, και αυτή την στιγμή είναι στο 1,9 δις $¨. Πρόσθεσε επίσης πως επί 4 χρόνια δεν έκανε συμφωνία stand by με το ΔΝΤ.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως ανέβασε τα αποθέματα συναλλάγματος της Κεντρικής τράπεζας από 27,5 δις σε 93 δις και συνέχισε λέγοντας πως ¨Ας ελπίσουμε πως τον επόμενο Απρίλιο θα το μηδενίσουμε εξολοκλήρου. Στόχος μας είναι στα τέλη αυτού του έτους τα συναλλαγματικά αποθέματα να φτάσουν τα 100 δις. Πλέον εμείς δεν θα αφήσουμε στις επόμενες κυβερνήσεις, στις επόμενες γενιές, στο έθνος μας και στην πατρίδα μας ένα τέτοιο βάρος που θα αδυνατούν να σηκώσουν¨.

Εφ. Ζαμάν 20-5-2012

Previous Article

MADE IN TURKEY ΦΡΑΧΤΗΣ

Next Article

ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *