Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΡΙΝ

No Comments Share:

 

Ο Ερντογάν κατά την περίοδο των επιθέσεων κατά του Άφριν, ο ίδιος μετρούσε καθημερινά τους αριθμούς των νεκρών Κούρδων. Τώρα όμως για να μην υπάρξει κάποια αρνητική επίδραση στις εκλογές, ζητά αυτά που συμβαίνουν εκεί να κρύβονται και να μην προβάλλονται.

Μόλις ο Ερντογάν έλαβε την απόφαση για πρόωρες εκλογές συζητήθηκε ιδιαίτερα μια εντολή που έδωσε στα δικά του ΜΜΕ. Αυτή η εντολή δεν ανακοινώθηκε αλλά γνωρίζουμε ότι είναι να μην προβάλλονται ειδήσεις ιδιαίτερα από το Αφριν,  οι οποίες ενοχλούν τους Κούρδους.

Τα ΜΜΕ του Ερντογάν υπάκουσαν αυτή την εντολή. Εκείνη η μέρα είναι σαν σήμερα και το μόνο που βλέπουμε στις τηλεοράσεις είναι πως “ο φιλεύσπλαχνος τουρκικός στρατός και οι αλτρουιστές-μέλη του OSO  βοηθάνε με όλη τους την ψυχή τους ανθρώπους στο Αφριν. Δεν διαβάζουμε τίποτε και δεν βλέπουμε τίποτε, ούτε για την κατοχή, ούτε για τις λεηλασίες, ούτε για τα βήματα που γίνονται για την δημογραφική αλλαγή εκεί, ούτε για τους 150.000 ανθρώπους οι οποίοι εγκατέλειψαν το Αφριν και αναγκάστηκαν να ζούνε στην Τελ Ριφατ.

Το μόνο που λένε τα συγκεκριμένα ΜΜΕ  είναι πως “Το τουρκικό κράτος, ο πολυαγαπημένος πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση του ΑΚΡ κάνουν κάθε θυσία για να καταστεί βιώσιμο το Αφριν”.

……..

Σε εμάς αναλογεί όμως να δείξουμε πως δεν είμαστε μία κοινωνία με μνήμη χρυσόψαρου. Αυτά τα οποία συμβαίνουν στο Αφριν δεν είναι καθόλου όπως τα προβάλλουν αυτές οι ΜΜΕ- μαριονέτες του κόμματος ΑΚΡ.

……………

Η Τουρκία στις περιοχές Τζεράμπλους, Αζέζ, Μάρε και Μπαπ, που τις είχε καταλάβει παλιότερα μαζί με τον OSO,  όχι μόνο δεν άφησε ούτε ένα κουρδικό χωριό, αλλά δεν αφήνουν καν Τουρκμένους, Αρμένιους και Άραβες που τους αντιπολιτεύονται. Εγκαθιστούν στην περιοχή μέλη του OSO που φτάνουν από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, όπως και Σύριους που έχουν μεταναστεύσει στην Τουρκία και είναι ¨δικοί τους¨. Μπορεί να μην εκτούρκισαν την περιοχή αλλά είναι ξεκάθαρο πως την έκαναν περιοχή του Ερντογάν και του ΑΚΡ. Πλέον η περιοχή εκεί έχει γεμίσει από οπαδούς του Ερντογάν και του ΑΚΡ. Οι εναπομείναντες λίγοι Κούρδοι και άλλοι της αντιπολίτευσης υποχρεώνονται να μην μιλάνε.

Τώρα οι ίδιες πολιτικές εφαρμόζονται στο Άφριν και στις επαρχίες του. Καταρχήν περιοχές που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα, όπως Μπιλμπίλε, Ράτζο και Τζιντιρές που έχουν εκκενωθεί από Κούρδους, τις γεμίζουν με τζιχαντιστές που έρχονται από την ανατολική Γκούτα και από άλλες περιοχές που περνάνε πια στο συριακό καθεστώς. Ο αριθμός δεν είναι μικρός, μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και ένα σημαντικό τμήμα αυτών εγκαθίστανται στις επαρχίες του Άφριν.  Το ΑΚΡ δεν αρκείται στην εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων στην συνοριακή γραμμή, αλλά είναι φανερό πως σκέφτεται μακροπρόθεσμα.

Στο Άφριν συμβαίνουν σημαντικές επιθέσεις. Οι λεηλασίες και κλοπές που καταγράφηκαν στις πρώτες μέρες, συνεχίζονται με πιο ελεγχόμενο τρόπο. Μέλη του OSO το πήγαν ακόμη παραπέρα και απαγάγουν ανθρώπους, ζητώντας μετά λύτρα. Γνωστοί δημοσιογράφοι, συγγραφείς και ακαδημαϊκοί της περιοχής, μεταφέρθηκαν από μέλη του OSO και κρατούνται σε άγνωστα μέρη. Υπάρχουν ισχυρισμοί πως κάποιοι εξ αυτών παραδόθηκαν στην ΜΙΤ και κρατούνται πια στην Τουρκία.

Μια άλλη είδηση αφορά τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τους βιασμούς. Στον τύπο εμφανίζονται ειδήσεις πως πολλά νέα κορίτσια τα απαγάγουν και τα βιάζουν. Με όλα αυτά υπάρχει ένας φόβος και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτόν τον έλεγχο δια του φόβου, τον έμαθαν από την ISIS.

Για όλα αυτά τα οποία καταγράφονται στις αναφορές πολλών διεθνών φορέων με πρώτο το Συριακό παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κανένα βήμα. Κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία και ο ΟΗΕ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, αλλά ως εκεί. Την ώρα που αυτοί συνεχίζουν να εκφράζουν την ανησυχία τους, πλέον ήδη είναι αργά. Η Τουρκία επιδιώκει βραχυπρόθεσμα τις μεν δικές της συνοριακές περιοχές να τις καθαρίσει από Κούρδους και το μακροπρόθεσμα το ίδιο να κάνει στο Άφριν και στην περιοχή από την Τζεράμπλους ως την Μπαπ. Μεταξύ των σχεδίων της Τουρκίας, αν δεν μπορέσει λόγω των διεθνών πιέσεων να εντάξει στην ίδια αυτή την περιοχή, είναι να παραδώσει την περιοχή εκείνη στο συριακό καθεστώς αλλά χωρίς Κούρδους κατοίκους.

……………..

Φείμ Ισίκ

https://www.artigercek.com/afrin-sessiz-sedasiz-kurtsuzlestiriliyor

10/5/2018

Previous Article

Σύμβουλοι ως κοινοί χαφιέδες

Next Article

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΑΤΡΑΝΤΖΙ-ΑΠΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *