Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΝΗΡΙΑ

0 σχόλια Share:

 

Καθαρή στάση από την ΕΕ που δεν διευρύνει την τελωνειακή ένωση : Η Τουρκία πρέπει να αλλάξει για τις διαπραγματεύσεις

Η ΕΕ την ώρα που έπαιρνε την απόφαση  να μην αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την διεύρυνση της τελωνειακής ένωσης, ανακοίνωσε πως για να διασφαλιστεί πρόοδος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ρπέπει να υπάρξουν θεμελιώδεις αλλαγές στην Τουρκία.

H Τουρκία μετά από την συμφωνία για την Τελωνειακή Ένωση με την ΕΕ το 1995 κι εντεύθεν, θέλιε την διεύρυνση που να περιλάβει τα γεωργικά προϊόντα και τον τομέα των υπηρεσιών. Η διευρυνση αυτή αναμένεται πως θα διασφαλίσει πολλά πλεονεκτήματα στην Τουρκία.

Η Γερμανίδα πρωθυπουργός Άγγελα Μέρκελ πέρσι, επικαλούμενη τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, είχε αναφέρει πως δεν είναι δυνατή η διεύρυνση της τελωνειακής ένωσης. Αλλά μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ δεν είχε καθοριστεί μια επίσημη γραμμή για αυτό το θέμα.

Απορρίφθηκε το αίτημα της Αυστρίας για τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία
Σύμφωνα με την είδηση από την DW, μετά από την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο Λουξεμβούργο, αναφέρεται πως αποφασίστηκε να μην αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις αυτή την στιγμή. Επίσης το αίτημα της Αυστρίας να τερματισθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία δεν απέσπασε πλειοψηφία στήριξης.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η Τουρκία διατηρεί το στάτους της ¨υποψήφιας χώρας¨ , υπενθυμίζεται πως οι διαπραγματεύσεις έχουν βαλτώσει και υπογραμμίζεται πως πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μετά από θεμελιώδεις αλλαγές στην Τουρκία.

Από το 2016 και μετά έχουν ανασταλεί

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ άρχισαν επίσημα το 2005, ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 αποφασίστηκε να μην ανοίξει άλλο κεφάλαιο τις διαπραγματεύσεις. Ενώ τον Νοέμβριο του 2017 αποφασίστηκε περικοπή στην χρηματική βοήθεια που δίνει η ΕΕ στην Τουρκία.

Τονίστηκε η σημασία της συμφωνίας για τους πρόσφυγες
Ως λόγος για το ότι δεν αναστέλλονται επίσημα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις προβάλλεται πως είναι η προσφυγική κρίση. Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην ανακοίνωση που έκανε μετά από την συνεδρίαση του, τονίζεται πως η Άγκυρα συνεχίζει να είναι σημαντικός εταίρος σε πολλά πεδία και αναφέρει πως ¨Οι προσπάθειες της Τουρκίας κατά την αποδοχή και φιλοξενία σε περισσότερους από 3,5 εκ πρόσφυγες από την Τουρκία είναι αξιοθαύμαστες¨.  Μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της ΕΕ είναι η διατήρηση της συμφωνίας για τους πρόσφυγες, ενώ αναφέρεται πως αυτό είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

………………………

Gümrük birliğini genişletmeyen AB’den net tavır: Müzakereler için Türkiye değişmeli

27/6/2018

Σχ: Μια χαρά τα έχει καταφέρει ο Ερντογάν. Ξέρει ότι στην Ευρώπη έτσι  όπως διαμορφώνεται το κλίμα δεν πρόκειται να δεχτούν τη Τουρκία και προφανώς κοιτά να αποσπάσει ότι μπορεί καλύτερο . Με πρώτο βέβαια τα χρήματα !!

Η πολιτική της Τουρκίας είναι ένα από τα βασικά αίτια της τραγωδίας στην Συρία που προκάλεσε αυτό το μεγάλο προσφυγικό κύμα.

 Και από πάνω τώρα εκβιάζει τους Ευρωπαίους και βγάζει και λεφτά. Με περισσή προπέτεια μάλιστα Τούρκοι αξιωματούχοι απειλούν πως θα ανοίξουν τα σύνορα και οι Ευρωπαίοι ¨θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν¨. Και αντί να αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι πως για να σταματήσει αυτός ο εκβιασμός χρειάζεται η αυστηρή φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας (με κάθε μέσο), αυτοί επειδή δεν μπορούν να το δεχτούνε αυτό, προτιμάνε να είναι ¨φόρου υποτελείς¨ στον σουλτάνο…    

Το κέρδος για τον σουλτάνο είναι διπλό. Και βγάζει χρήματα από τους ηλίθιους Ευρωπαίους και φυσικά  ενίοτε ανοίγει τα σύνορα με τους λαθρομετανάστες και εξισλαμίζει την Ευρώπη….

Previous Article

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ

Next Article

ΟΙ ¨ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ¨ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΛΑΤΤΟΥΦ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!