Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Σύνοδος Γκεζί στην Ουάσιγκτον

20605120

Τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί θα συζητηθούν σήμερα στην βουλή των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην υποεπιτροπή Ευρώπης/Ευρασίας και νεοεμφανιζόμενων Απειλών που υπάγεται στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της βουλής, και αρχίζει στις 21.00. Μεταξύ αυτών που θα μιλήσουν στην συνεδρίαση θα είναι ο Χιλλέλ Φραντκίν από το Ινστιτούτο Χάτσον, από το Τμήμα Πολικών Εγγύς Ανατολής του Ινστιτούτου Ουάσιγκτον ο Σονέρ Τσαγαπτάι, ο δημοσιογράφος Καντρί Γκιουρσέλ, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα και νυν στο Τμήμα Πολικών Εγγύς Ανατολής του Ινστιτούτου Ουάσιγκτον Τζέιμς Τζέφρι, και από την SETA ο Καντίρ Ουστούν.

Στην συνεδρίαση την προεδρία θα έχει ο βουλευτής Καλιφόρνιας Ντάνα Ροχραμπάχερ, ο οποίος προέβη σε δήλωση για το περιεχόμενο της. Ο Ροχραμπάχερ στην δήλωση του που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της βουλής, αναφέρει πως η στρατηγική γεωγραφική θέση της Τουρκίας την καθιστά έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, και χρησιμοποίησε τις εξής φράσεις :

¨Η Τουρκία, η στρατηγική της γεωγραφία, την κάνουν πάντα έναν σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Αλλά κατά τα 10 χρόνια που πέρασαν, η εξωτερική πολιτική της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημιουργεί ανησυχίες. Εγκατέλειψε την εγγύτητα με το Ισραήλ, στράφηκε στο Ιράν και αύξησε την ένταση στην περιοχή. Ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία και η απειλητική επέμβαση των Χεζμπολλάχ και Ιράν, συνετέλεσε στο να στρέψει ο Ερντογάν πάλι το πρόσωπο του προς την Δύση. Οι μαζικές όμως διαδηλώσεις, εξέπληξαν την κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία προσέφυγε σε σκληρά και αυστηρά μέτρα απέναντι σε αυτούς που δεν είχαν την ίδια άποψη με αυτήν. Μάλιστα ακόμη χειρότερα, άτομα που συνδέονται με τον Ερντογάν αγκάλιασαν τρελές θεωρίες συνωμοσίας που αναφέρουν πως οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν από το ¨Εβραϊκό λόμπι¨ και από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας. Αυτές οι τακτικές δημιουργούν ερωτήματα για τον χαρακτήρα του Ερντογάν και του κόμματος που είναι στην εξουσία. Στην συνεδρίαση μας θα εξεταστεί αν η Τουρκία θα μπορέσει ή όχι να αντιμετωπίσει τις απειλές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως και τις δυνητικές επιδράσεις που θα έχει αυτό στα αμερικάνικά συμφέροντα και αξίες¨.

Εφ. Χουριέτ 26/6/2013

Previous Article

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΡΧΙΠΡΑΚΤΟΡΑ ΜΕΧΜΕΤ ΧΙΛΜΗ

Next Article

H KATAΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.