Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΓΙΠ ;

No Comments Share:

 Σου άρεσε κύριε Ταγίπ ;

 Όταν ο Ρ.Τ. Ερντογάν τραβούσε την στήριξη της Τουρκίας από τον Ντεκτάς και τον απομάκρυνε από την θέση του τι είχε πει ;¨Σέβομαι την ηλικία σου. Τουλάχιστον σώπα¨. 

Να λοιπόν σώπασε…Και μάλιστα αιώνια…Πως ήταν ; Σου άρεσε κύριε Ταγίπ ;

Τι δήλωσες ;

¨Ο Ντεκτάς είναι ένας ηγέτης του οποίου το κενό στην θέση του είναι δυσαναπλήρωτο¨. Μα αφού λοιπόν το κενό θα ήταν δυσαναπλήρωτο…Γιατί τραβήξατε την στήριξη σας από αυτόν ; Γιατί τον απομακρύνατε από την θέση του ; Και για ποιο λόγο ακόμα και ξέροντας αυτό το δυσαναπλήρωτο κενό, φέρατε στην θέση του τον Μ.Α. Ταλάτ ;

……………..

Μπροστά στην σορό του Ντεκτάς που είχες φιμώσει….

Τι είπες ; ¨Μήπως είπες πως ¨Ο αγώνας που ξεκίνησε ο Ντεκτάς θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα¨; Μα αν ήσασταν τόσο αποφασισμένος να ακολουθήσετε τον αγώνα που άρχισε εκείνος με τόση αποφασιστικότητα….Και εφόσον αυτός ο αγώνας ήταν ένας τόσο σωστός αγώνας… Τότε γιατί τον απομακρύνατε από τα καθήκοντα του και δεν τον αφήσατε να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα ;

Επιτρέψτε μου και μην ενοχλείστε. Ας πως εγώ τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά που ζαλίζουν το μυαλό κάποιων….

Διώξατε τον Ντεκτάς και φέρατε στην θέση του τον Ταλάτ…Διότι…Επί μισό αιώνα ήσασταν η πλευρά που ήθελε λύση στο Κυπριακό… Ήσασταν υποχρεωμένοι να καμουφλάρετε το γεγονός πως το κλειδί για την επίλυση ήταν στα χέρια σας. Για αυτό αποσύρατε την στήριξη σας από τον γνωστό σε όλο τον κόσμο ως ¨Mr No¨ Ντεκτάς και απομακρύνοντας τον από τη θέση του, φέρατε τον δήθεν ειρηνιστή και προσεγγιστή Ταλάτ. Κατ΄αυτό τον τρόπο θα πείθατε τον κόσμο πως δεν είστε εσείς η πλευρά που δεν θέλει την προσέγγιση στην Κύπρο, και θα άνοιγε έτσι ο δρόμος για την Τουρκία στην διεθνή αρένα !

Το παιχνίδι μέχρις ενός σημείου έπιασε. Άνοιξε ο δρόμος για την Τουρκία. Έκλεισε ο δρόμος όμως για την Τουρκοκυπριακή κοινότητα ! Και λύση ακόμη δεν επήλθε ! Και καθώς ούτε και ο γνωστός ως ειρηνιστής και υπέρ της λύσης Ταλάτ δεν μπόρεσε να λύσει το θέμα με τον Χριστόφια… Φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι πηγή της μη επίλυσης είναι η Τουρκία !

Σήμερα η Τουρκία σε κάποιους κύκλους έχει στραφεί στην πολιτική του Ντεκτάς και συζητούνται αυτά που έκανε,

……………

Πριν από λίγο καιρό ο Νταβούτογλου το ανακοίνωσε. Σε περίπτωση που και η δεύτερη σύνοδος στην Ν.Υόρκη αποβεί χωρίς αποτέλεσμα θα τεθεί σε ενέργεια το σχέδιο Β, η θέση για τις δύο περιοχές και δύον συνιστώντα κράτη Ομοσπονδίας θα πάει στα σκουπίδια, και θα τεθεί στο τραπέζι η λύση των δύο εξολοκλήρου ξεχωριστών κρατών.

Στον άνθρωπο που κάποτε του είχες πει ¨Σέβομαι την ηλικία σου. Τουλάχιστον σώπα¨ χτες μπροστά στην σορό του δήλωσες πως ¨Ο Ντεκτάς ήταν μοναδικός ηγέτης. Ο αγώνας που ξεκίνησε εκείνος θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα¨.

Μα δεν βρέθηκε κανείς να του πει ;

Αδερφέ εσύ τι είχες πει τότε, και τώρα τι λες ;

 

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα   20-1-2012

Αρθρογράφος Μεχμέτ Λεβέντ

Previous Article

O ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Next Article

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *