Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O Νταβούτογλου τώρα θυμήθηκε τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του Ταγίπ…

No Comments Share:

Ο Νταβούτογλου δηλώνει πως ο Ερντογάν το 2013 απέτρεψε δίκη για υπουργούς που εμπλέκονταν σε υπόθεση διαφθοράς

Η ιστοσελίδα Τ24 αναφέρει πως ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πως ο τότε πρωθυπουργός και νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέτρεψε δίκη σε βάρος υπουργών του κόμματος του, μετά από κατηγορίες για διαφθορά που δημοσιεύτηκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2013.
Ο Νταβούτογλου ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αποκόπηκε από το κόμμα ΑΚΡ και τον τελευταίο μήνα ίδρυσε το “Κόμμα του Μέλλοντος” , απάντησε στην κριτική που του απεύθυναν  πως παρέμενε σιωπηλός στις αντιδημοκρατικές πρακτικές που ασκούσε παλαιότερα το κόμμα ΑΚΡ.
Τα σχόλια του ήρθαν κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης με τον Μουράτ Σαπουντζου του Τ24.
Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως “Ήθελα να πάρω τον Ερντογάν στο Γκεζί, αλλά αρνήθηκε. Απέτρεψε μια δική στο Ανώτατο Δικαστήριο των υπουργών που εμπλέκονταν στην έρευνα της 17/12.
Το Γκεζι αφορά τις μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2013 στην Κωνσταντινούπολη, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για κατεδάφιση του πάρκου Γκεζί στην περιοχή Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Μία εβδομάδα αργότερα μία άλλη έρευνα έφτασε ως τον γιο του του τότε πρωθυπουργού, τον Μπιλαλ Ερντογάν.
Η έρευνα της 17ης Δεκεμβρίου οδήγησε στην παραίτηση τεσσάρων υπουργών του υπουργικού Συμβουλίου ενώ ο Ερντογάν απάντησε πως το σκάνδαλο διαφθοράς κατασκευάστηκε από συμπαθούντες του κινήματος Γκιουλέν εντός της αστυνομίας με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης του.
Οι υπουργοί δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσουν τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς. Οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην έρευνα διαφθοράς απομακρύνθηκαν αρχικά από τη δουλειά τους και αργότερα συνελήφθησαν με κατηγορίες περί πραξικοπήματος.
……..
Turkishminute.com  8/1/2020

Previous Article

Μεγάλη μείωση στις πωλήσεις οχημάτων

Next Article

4 στρατιώτες νεκροί από επίθεση με όχημα βόμβα στη Βόρεια Συρία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *