Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

No Comments Share:

Έτσι δεν το άφησε : Οι δημοσιογράφοι Τζαν Ντουντάρ και Ερντέμ Γκιούλ προφυλακίστηκαν

can-dundar-adliye

Προφυλακίστηκαν ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Τζουμχουριέτ Τζαν Ντουντάρ και ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Άγκυρα Ερντέμ Γκιούλ που είχαν κληθεί σήμερα για κατάθεση στο δικαστικό μέγαρο Τσαλαγιάν σχετικά με την είδηση που είχαν δημοσιεύσει σχετικά με τα φορτηγά TIR της ΜΙΤ.

Τότε μετά από την δημοσίευση της είδησης ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πως ¨Αυτός που το δημοσίευσε θα το πληρώσει βαριά, δεν το αφήνω αυτό έτσι¨.

Ο Ντουντάρ πριν από την κατάθεση του στα πλαίσια της έρευνα που διεξάγει ο αρχιεισαγγελέας της Άγκυρας, αναφερόμενος στην δήλωση Ερντογάν που είπε σχετικά με τα φορτηγά της ΜΙΤ ¨Ε και αν μετέφεραν κι αν δεν μετέφεραν όπλα τι σημασία έχει ;¨, είπε πως ¨Τότε και αν το δημοσιεύσαμε και αν δεν το δημοσιεύσαμε το σημασία έχει ;¨.

Οι Ντουντάρ και Γκιούλ κατέθεταν για δύο ώρες στον εισαγγελέα Ιρφάν Φιντάν με την ιδιότητα του ¨υπόπτου¨.

Ο Φιντάν έστειλε τους δύο δημοσιογράφους στο δικαστήριο με αίτημα  για προφυλάκιση με την κατηγορία  για  ¨πολιτική ή στρατιωτική κατασκοπία σχετικά με πληροφορίες οι οποίες είτε για λόγους κρατικής ασφάλειας είτε για λόγους εσωτερικού ή εξωτερικού πολιτικού οφέλους θα έπρεπε να παραμείνουν απόρρητες¨ αλλά και για ¨στέλεχος παράνομης οργάνωσης¨.

Με απόφαση εισαγγελέα απαγορεύτηκε η είσοδος στον όροφο του 7ου Πρωτοδικείου όπου κατέθεσαν οι Ντουντάρ και Γκιούλ. Στην είσοδο των δικαστηρίων μπήκαν ΜΑΤ και εξωτερικά υπήρχε όχημα ΤΟΜΑ. Μετά από την διαδικασία κατάθεσης εκεί, υπήρξε διακοπή για να βγει η απόφαση.

Ο Τζαν Ντουντάρ μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ ανέφερε : ¨ Τρεις ώρες κάναμε υπεράσπιση. Αυτοί οι οποίοι πρέπει να δικαστούν είναι αυτοί που έκαναν το αδίκημα και όχι αυτοί που το έγραψαν. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Ευχαριστώ για την στήριξη σας¨.

…………….

ΟΙ δικαστές μετά από συνεδρίαση ωρών αποφάσισαν την προφυλάκιση των Ντουντάρ και Γκιούλ. Οι δύο δημοσιογράφοι θα μεταφερόταν στην φυλακές Μέτρις.

Τι είχε συμβεί ;

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ δημοσίευσε εικόνες στις οποίες φαινόταν πως τα φορτηγά της ΜΙΤ για τα οποία ο Ερντογάν και το ΑΚΡ έλεγαν πως μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, στην πραγματικότητα μετέφεραν όπλα. Αμέσως μετά την δημοσίευση έρευνα σχετικά με την τρομοκρατία σε βάρος της εφημερίδας. Μάλιστα ο Ερντογάν είχε δηλώσει σχετικά με τον Ντουντάρ πως ¨Αυτός που το δημοσίευσε θα το πληρώσει βαριά, δεν το αφήνω αυτό έτσι¨.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέβαλε μήνυση κατά του Ντουντάρ ζητώντας την τιμωρία του με βάση τα άρθρα 312, 327, 328, 330, 220, 285 και 289 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με τα οποία ο Ντουντάρ αντιμετωπίζει ποινή 2 φορές ισόβια (επιβαρυντική περίπτωση), 1 φορά ισόβια (απλή) και 42 έτη φυλάκισης.

Τα άρθρα αυτά αναφέρονται σε αδικήματα για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, ιδιότητα μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης, πολιτική ή στρατιωτική κατασκοπία στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης, παροχή πληροφοριών που αφορούν την κρατική ασφάλεια, απόπειρα επηρεασμού της δικαστικής διαδικασίας, κοινοποίηση  πληροφοριών που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητες και απόπειρα κατάργησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή παρεμπόδισης εκτέλεσης των καθηκόντων της.

http://www.diken.com.tr/mit-tirlari-sorusturmasinda-can-dundar-ve-erdem-gul-icin-tutuklama-istemi/

26/11/2015

Σχ : Ο Ντουντάρ είναι πασίγνωστος δημοσιογράφος αλλά αφού έθιξε τον ¨σουλτάνο¨….

Για όσους δεν θυμούνται να αναφέρουμε πως κοντά στα σύνορα με την Συρία η στρατοχωροφυλακή μετά από καταγγελία είχε σταματήσει φορτηγά της ΜΙΤ τα οποία μετέφεραν όπλα στην Συρία. Τότε το κουκούλωσαν μεταθέτοντας αμέτρητους αστυνομικούς και δικαστικούς από την περιοχή, ενώ ο ψεύτης Ερντογάν έλεγε πως τα φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια….

Μετά από αρκετό καιρό λοιπόν η εφημερίδα Τζουμχουριέτ δημοσίευσε βίντεο που είχαν τραβηχτεί στην διάρκεια της έρευνας στα φορτηγά εκείνα. Βίντεο που έδειχνε πως τα φορτηγά όντως μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά στους κατσαπλιάδες που διαμελίζουν την Συρία… Ε αυτό το ¨έγκλημα¨ της, το πληρώνουν τώρα οι δημοσιογράφοι. Αντί για το λαμόγιο που βρίσκεται στο μέγαρο…  

Previous Article

ΤΕΡΜΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Next Article

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *