Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TZAMIA ΠΑΝΤΟΥ

No Comments Share:

Υποχρέωση για μικρό τζαμί σε όπερες και θέατρα

Ολοκληρώθηκε η τροποποίηση στο άρθρο 42 του νόμου για ¨επιθεώρηση κτιρίων¨ που έκανε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην δόμηση και στις παράκτιες ζώνες, επιβάλεται πλέον η ύπαρξη μικτού τζαμιού σε όπερες και θέατρα.

Με βάση την είδηση της Νουράτι Μπαμπατζάν από την Χουριέτ μερικά από τα άρθρα που θα προκαλέσουν συζητήσεις με τις αλλαγές που γίνονται στον Κανονισμό Επιθεώρησης Κτιρίων είναι τα εξής :

…………………………..

Με γνώμη από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων

Σε κατασκευές εντός κατοικημένων περιοχών όπως εμπορικά κέντρα, παζάρια, σε συγκροτήματα γραφείων, σε κτίρια διοίκησης εμπορικών επιχειρήσεων, πλέον θα λαμβάνεται υπόψη η γνώμη της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, ώστε να υπάρχουν επαρκείς χώροι παιδικού σταθμού, προσευχής και παιχνιδιού. Με βάση την νέα ρύθμιση σε χώρους όπως καζίνο, αίθουσες γάμου, αίθουσες σινεμά, θέατρα, όπερες μουσεία, βιβλιοθήκες , συνεδριακά κέντρα, αίθουσες εκπαίδευσης, ιδιωτικής εκπαίδευσης, νοσοκομεία, κέντρα υγείας και εγκαταστάσεις ιδιωτικών παροχών υγείας, σε δημόσια κτίρια, λιμάνια, αεροδρόμια, ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε σταθμούς μετρό, ξενοδοχεία, και σε δημόσιες ή ιδιωτικές εστίες θα κατασκευάζονται πλέον χώροι για παιδικό σταθμό, για προσευχή και για παιχνίδι.

………………….

Εφ. Ραντικάλ 5/6/2012

Σχόλιο : Όταν ο Ερντογάν έλεγε πως ¨θα βγάλουμε θρήσκες γενιές ανθρώπων¨ προφανώς αυτό εννοούσε. Και αυτό φυσικά και δεν πηγάζει μόνο από την πίστη του. Διότι έτσι ακριβώς ομογενοποιεί και ισχυροποιεί το κράτος του. Όποιος έχει μάτια ¨βλέπει¨… Οι καθυστερημένοι πολιτικά μιλάνε ακόμη για χωρισμό κράτους-εκκλησίας…

Previous Article

ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΜΟΣΧΑΣ : ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Next Article

ΟΔΟΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *