Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

No Comments Share:

ΧΘΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Επί τάπητος τέθηκαν εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις

Το υπουργικό συμβούλιο συγκλήθηκε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η διαδικασία λύσης που αποσκοπεί στον τερματισμό της τρομοκρατίας.

Τέθηκαν επί τάπητος το τελευταίο σημείο στη διαδικασία, τα όσα βιώθηκαν στους εορτασμούς με αφορμή τη γιορτή Νεβρόζ και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για να αφήσουν όπλα οι τρομοκράτες και να αποσυρθούν πέραν των συνόρων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς που απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είπε πως η απόσυρση των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης πέραν των συνόρων, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο στρατηγικής που θα καθορίσει η κυβέρνηση.

« Έχει ξεκινήσει η διαδικασία μη επίθεσης. Τώρα το πως θα γίνει η απόσυρση, θα καθοριστεί βάσει στρατηγικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μας» σημείωσε ο Αρίντς.

Κληθείς να απαντήσει στη ερώτηση για το ποιοί θα πάρουν μέρος στην Επιτροπή Σοφών είπε «θα ζητήσουμε ονόματα από όλες τις πλευρές, στο τέλος ή θα συγκροτηθούν επιτροπές σε επτά διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας ή μια μόνο επιτροπή».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι συζητήθηκαν στη συνεδρίαση και οι εξελίξεις έπειτα από τη συγνώμη που ζήτησε το Ισραήλ, συνέχισε ως εξής «είναι μια μεγάλη επιτυχία για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Είναι μεγάλη επιτυχία της αποφασιστικότητας που δείξαμε. Θα παρακολουθήσουμε τη μετέπειτα διαδικασία. Πρέπει να δούμε την εφαρμογή στο πεδίο. Η συγνώμη αυτή σημαίνει πως ήταν μια άδικη ενέργεια η μοιραία επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά. Επιτέθηκαν στο πλοίο μας σε διεθνή ύδατα, προκάλεσαν θανάτους και τραυματισμούς. Η δεύτερη φάση είναι η αποζημίωση. Θα εργαστούν από κοινού οι αξιωματούχοι και των δύο πλευρών. θα παρακολουθούμε από κοντά όχι μόνο την άρση του εμπάργκο προς τη Γάζα αλλά προς ολόκληρη την Παλαιστίνη. Μάλλον θα είναι δυνατή πλέον η ομαλοποίηση και ίσως η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μας με το Ισραήλ».

Ερωτηθείς τέλος για τις επιθέσεις που είχαν στόχο το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τα κεντρικά γραφεία του κυβερνόντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) είπε πως έχουν εντοπιστεί τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών και ότι συνεχίζονται οι έρευνες.

 ΤRT  26/3/2013

Previous Article

AYTH ΤΩΡΑ EΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ;

Next Article

ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *