Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΕΓΕΜΕΝ ΜΠΑΓΙΣ ΤΟ ΒΟΥΤΗΞΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙ…

0 σχόλια Share:

Nα οι συνομιλίες των δωροδοκιών

iste-rusvetin-konusmalari_5396_b

Συνομιλίες και εικόνες στις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, ο υπουργός Ε.Ε. Εγεμέν Μπαγίς, ο υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαλαγιάν κάνουν παζάρια για τις δωροδοκίες περιλαμβάνονται στον φάκελο της έρευνας.

Αναφέρεται πως ο υπουργός Ε.Ε. Εγεμέν Μπαγίς πήρε 1,5 εκ.$ μίζα από τον Ρεζά Ζαράμπ. Έναντι τούτου αναφέρεται πως ο Εγεμέν Μπαγίς παρακολούθησε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του Ρεζά Ζαράμπ, διασφάλισε ιταλική βίζα και άδεια παραμονής στον πατέρα του Ζαράμπ, πίεσε ώστε πέντε μέλη της οικογένειας του να πάρουν με κατ΄εξαίρεση τρόπο την τουρκική υπηκοότητα, παρεμπόδισε την δημοσίευση ειδήσεων σε βάρος του, και τον βοήθησε στο σχέδιο που είχε σχετικά με το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τον φάκελο, αυτή η σχέση δωροδοκίας που άρχισε στις 19/4/2013, συνεχίστηκε με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Ρεζά Ζαράμπ. Αναφέρεται πως οι άλλες δύο πληρωμές, κάθε μία εκ των οποίων ήταν 500.000 $ έγιναν στις 28/8/2013 και στις 10/10/2013.

Στην αστυνομική επιχείρηση αποκαλύφθηκαν εικόνες σοκ λαθρεμπορίου, διαφθοράς και δωροδοκιών. Σε αυτές πέραν του ότι φαίνονται οι σχέσεις δωροδοκίας που φέρεται να είχαν οι υπουργοί Ζαφέρ Τσαλαγιάν, Εγεμέν Μπαγίς και Μουαμέρ Γκιουλέρ, απεικονίζονται και βήμα βήμα οι παραδόσεις χρημάτων που έκανε η εγκληματική οργάνωση.

Αν και οι δύο πρώτες πληρωμές έγιναν με τα χρήματα τοποθετημένα σε κουτιά παπουτσιών, τα υπόλοιπα 3,5 εκ. $ παραδόθηκαν μέσα σε κουτιά από σοκολάτα. Η αστυνομία που παρακολουθούσε τον Ρεζά Ζαράμπ έχει εικόνα από την πληρωμή της δωροδοκίας προς τον υπουργό Εγεμέν Μπαγίς που έγινε στις 19/4/2013.

Στην εικόνα φαίνεται ο σωφέρ του Ζαράμπ που είχε φτάσει με σκάφος στην αποβάθρα στο Ορτάκιοϊ, συναντάται με κούριερ που έχει μηχανάκι και εκεί με εντολή του Ζαράμπ παραλαμβάνονται τα έτοιμα 500.000$ . Ο σωφέρ του Ζαράμπ παίρνει τα κουτί παπουτσιών από τον κούριερ και κατευθύνεται στο αυτοκίνητο όπου βρισκόταν ο Ρεζά Ζαράμπ. Επόμενη στάση του Ρεζά Ζαράμπ είναι το γραφείο του υπουργείου Ε.Ε. . Στην φωτογραφία φαίνεται ο Ζαράμπ να εισέρχεται σε αυτό κρατώντας το κουτί παπουτσιών.

Στην έρευνα αναφέρεται πως η πρώτη πληρωμή των 500.000$ του Ρεζά Ζαράμπ προς τον υπουργό Εγεμέν Μπαγίς έγινε στο γραφείο του δεύτερου, στις 19/4/2013 με τα χρήματα να βρίσκονται μέσα σε κουτί παπουτσιών. Ο Ρεζά Ζαράμπ φέρεται να τηλεφώνησε στον υπουργό Μπαγίς και να του είπε πως θέλει να τον δει. Αυτός του απάντησε πως αυτό μπορεί να γίνει μεταξύ 4-6 η ώρα.

Μετά από αυτό υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία στην οποία ο Ζαράμπ δίνει εντολή στα μέλη της οργάνωσης για προετοιμασία. Σε συνομιλία με τον βοηθό του και στέλεχος της οργάνωσης του τον Ιρανό Αμπντουλλάχ Χαπανί, ο Ζαράμπ ακούγεται να τον εντέλει λέγοντας : ¨Αμπντουλλάχ ετοίμασε 500 χιλιάρικα, εντάξει ; Θα τα πάω στις 4.00, βάλε τα σε ένα κουτί από παπούτσια και κάνε μια συσκευασία δώρου. Ετοίμασε τα επειγόντως και στείλε τα με έναν σωστό στο Ορτάκιοϊ¨.

Μετά από την επίσκεψη γίνεται πάλι συνομιλία μεταξύ των δύο στην οποία ο Ζεράμπ λέει ¨Δολάρια έβαλες έτσι ; Το πακέτο μου φάνηκε πολύ βαρύ, φοβήθηκα μήπως έβαλες ευρώ, λίγο έλειψε να μου πέσει το πακέτο στην μέση του γραφείου και να σκιστεί¨

……………

…………….

Αϊσούν Γιαζιτζί

Εφ. Ταράφ 19/12/2013

 Σχ : Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι : ¨Οταν τρεις κορυφαίοι υπουργοί του ΑΚΡ εμπλέκονται σε δωροδοκίες η ΜΙΤ που υπάγεται στον Ερντογάν δεν είχε καταλάβει τίποτε ;  Εντέλει ο ίδιος Ερντογάν δεν είχε καταλάβει τίποτε ; …. Διότι φαίνεται πως είτε τους κάλυπτε είτε ο ίδιος είναι μειωμένης αντίληψης. Και για μειωμένης αντίληψης δεν τον έχουμε εμείς…

Και μια παράκληση από την ιστοσελίδα : Εγεμέν δώσε βρε και σε εμάς κανένα ¨ζευγάρι παπούτσια¨!

Previous Article

ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΚΟΥΤΙΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ

Next Article

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΜΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *