Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΡΙΝΤΣ : ΠΡΟΘΕΣΗ ΟΧΙ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΟΧΙ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΑΙ

No Comments Share:

Αρίντς : Πρόθεση όχι, συγγνώμη όχι, αποζημίωση ναι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ανέφερε ότι στον θάνατο των 35 ανθρώπων δεν υπήρξε πρόθεση, πως συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με το αν υπήρξε ή όχι αμέλεια και ότι θα πληρωθεί αποζημίωση στις οικογένειες.

ΑΓΚΥΡΑ – Το υπουργικό συμβούλιο τελείωσε. Μετά το τέλος της συνεδρίασης κάνοντας δηλώσεις ο Αρίντς, υπογράμμισε σχετικά με το περιστατικό στα ιρακινά σύνορα, πως σίγουρα δεν υπήρξε πρόθεση.

Ο Αρίντς δήλωσε πως έστω και αν δεν υπήρξε πρόθεση, συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με το αν υπήρξαν αμέλειες και αδυναμίες. Τόνισε πως η εισαγγελία του Σιρνάκ μαζί με την εισαγγελία του Ουλούντερέ διεξάγουν έρευνα για το γεγονός και ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει ¨σπουδαίο έργο¨ να κάνει απέναντι στους συγγενείς των θανόντων και σε αυτούς που διασώθηκαν.

Ο Αρίντς δήλωσε πως ¨Μια από αυτές είναι η βάσει νόμου πληρωμή αποζημίωσης. Αυτό θα πραγματοποιηθεί αμέσως, κατά τις επόμενες μέρες. Πέρα από αυτό με κάποιες ειδικές διατάξεις, θα γίνουν κάποια βήματα που θα δείχνουν τον εναγκαλισμό μας έστω και αν δεν ανακουφίζονται τα δάκρυα των συγγενών¨

Ο ΑΡΙΝΤΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Όταν ο Αρίντς ρωτήθηκε αν θα ζητηθεί συγγνώμη σε περίπτωση που μετά τις έρευνες εντοπιστεί αμέλεια απάντησε πως δεν έχουν εκπέσει από την δυνατότητα ειλικρινούς συγγνώμης, αλλά ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις για επίσημη συγγνώμη. Ο Αρίντς δήλωσε πως ¨Το να αναμένεται πως έτσι θα ανέβω στο βήμα και θα πω ¨Ζητώ συγγνώμη¨ προφανώς αποτελεί μια πολύ αρνητική προσδοκία¨.

Εφ. Ραντικάλ 2-1-2012

Previous Article

ΕΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΡΔΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΚΟΙ

Next Article

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ 35 ΚΟΥΡΔΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *