Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Ο ΑΛΕΒΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ !

0 σχόλια Share:

O Eρντογάν έσπασε ρεκόρ στην οπισθοδρόμηση και στον ρατσισμό : οι δηλώσεις αυτές θα περάσουν στην ιστορία…

 Ο Ερντογάν αναφερόμενος στους Αλεβίτες είπε πως ¨ Δεν είναι θρησκεία, αλλά εμφανίζεται σαν οργάνωση εντός του Ισλάμ. Δεν υπάρχει ξεκάθαρος ορισμός τους. Εμείς στο παρελθόν πιστεύαμε πως αγαπούσαν πολύ τον Αλή, αλλά ετούτων η ζωή δεν έχει σχέση με τον προφήτη Αλή¨.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μιλώντας χτες το πρωί σε βουλευτές της έσω Ανατολίας, προέβη σε δηλώσεις για τους Αλεβίτες και τα τζεμεβί. Μιλώντας επίσης για την απαγόρευση του αλκοόλ και για το θέμα της μαντίλας είπε πως για όλα υπάρχει κάποιος χρόνος.

………………

Ο Ερντογάν σχετικά με το θέμα της μαντίλας είπε : ¨Υπάρχει η φυσική κατάσταση και η νομική κατάσταση. Τι συνέβη στο περιστατικό Μερβέ Καβακτσί ; Τότε της είπα ¨Μερβέ θα σε αφήσουν μόνη¨ και τελικά μόνη έμεινε. Όταν αργότερα βγήκε από την φυλακή μου είπε ¨δίκιο είχες¨. Το θέμα πρέπει να λυθεί χωρίς πόλωση στην κοινωνία, η κοινωνία πρέπει να ετοιμαστεί. Οι δικηγορίνες πλέον μπαίνουν στις δίκες με την μαντίλα. Ακόμη και μια γέννα κρατά 9 μήνες. Εάν γεννηθεί πρόωρα θα βγει ανάπηρο. Το σημαντικό είναι να γεννηθεί υγιές παιδί. Η μαντίλα είναι ένα δικαίωμα, δικαίωμα που έρχεται από την γέννηση.¨

¨Αυτοί δεν έχουν σχέση με τον προφήτη Αλή¨

Ο Ερντογάν ακολούθως είπε : ¨ Τίθεται το θέμα αν ο Αλεβιτισμός είναι θρησκεία. Δεν είναι θρησκεία. Εμφανίζεται σαν οργάνωση εντός του Ισλάμ. Δεν υπάρχει ξεκάθαρος ορισμός τους. Εμείς στο παρελθόν πιστεύαμε πως αγαπούσαν πολύ τον Αλή, αλλά ετούτων η ζωή δεν έχει σχέση με τον προφήτη Αλή¨.

Ο Ερντογάν συνέχισε τις ρατσιστικές του δηλώσεις ως εξής :

¨Σύμφωνοι με τον τρόπο ζωής μας είναι οι Τούρκοι Αλεβίτες. Οι υπόλοιποι βρίσκονται αλλού. Τα τζεμεβί δεν είναι χώροι προσευχής. Ο μόνος χώρος προσευχής είναι τα τζαμιά. Τα τζεμεβί είναι οίκοι πολιτισμού. Και δεν είναι σωστό να λέγεται πως τα προβλήματα των Αλεβιτών είναι περισσότερα από των Κούρδων. Διότι η φωνή τους ακούγεται περισσότερο¨.

 Haber.sol.org  21/2/2013

Σχ : Πραγματικά αυτή τη φορά ξεσάλωσε ! Διότι όταν δηλώνεις σαν πρωθυπουργός πως ο Αλεβιτισμός δεν είναι θρησκεία και ότι τα τζεμεβί δεν είναι χώροι προσευχής, τότε ουσιαστικά λές πως όλοι οι Αλεβίτες είναι είτε πλανεμένοι είτε άθεοι !…. Αλήθεια ο αλεβίτης κ. Αλή Πεντζάλ ( του συλλόγου Χίλια) τι θα έλεγε επί τούτου; 

 

Previous Article

ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ TRT ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΛΑΒΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ….ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

Next Article

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!