Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ Η ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ;¨

No Comments Share:

Oι αλεβίτες βρέθηκαν πάλι στο στόχαστρο του Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν ισχυρίστηκε πως στην Τουρκία υπάρχουν κάποιοι που με θρησκευτική μισαλλοδοξία παραμένουν απαθείς έναντι των εξελίξεων στην Συρία. Ο Ερτζάν Γκετσμέζ-πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ανατολίας Χατζή Μπεκτάς Βελί ανέφερε πως οι δηλώσεις αυτές είναι επικίνδυνες και ότι μπορεί να υπάρξουν νέες επιθέσεις σε βάρος των αλεβιτών.

Κατά την ομιλία που έκανε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην σύνοδο θρησκευτικών ηγετών στην Κωνσταντινούπολη, μιλώντας για τις εξελίξεις στην Συρία, έθεσε πάλι στο στόχαστρο τους Αλεβίτες της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν από την μια μεριά είπε πως οι θρησκευτικές και δογματικές συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή άφησαν ¨Πόνο και συντρίμμια¨ , και από την άλλη ισχυρίστηκε πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι με θρησκευτική μισαλλοδοξία παραμένουν απαθείς έναντι των εξελίξεων στη Συρία.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατηγορώντας το καθεστώς Άσαντ είπε τα εξής :

¨Μιλάω ξεκάθαρα. Την ώρα που αυτή τη στιγμή στην Συρία ένα σκληρό, δικτατορικό και ανελέητο καθεστώς διαπράττει μαζικές σφαγές σε βάρος του ίδιου του του λαού, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μόνο λόγω θρησκευτικού φανατισμού, παραμένουν άφωνοι, επικροτούν και υποστηρίζουν…….¨

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ

Ο Ερτζάν Γκετσμέζ-πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ανατολίας Χατζή Μπεκτάς Βελί ασκώντας κριτική στις δηλώσεις Ερντογάν, είπε πως ¨Εμείς όπου υπάρχει κάποιο δάκρυ, εμείς είμαστε δίπλα, είμαστε ενάντιοι στους καταπιεστές. Αυτή είναι η διδασκαλία μας, αυτή είναι η αλήθεια των Αλεβιτών¨.

Ο Γκετσμέζ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να δει την δική του χώρα και είπε ¨Δεν βλέπει τον εμφύλιο στην δική του χώρα, για να εκπληρώσει το καθήκον που ανέλαβε προδίδει τον λαό του. Μήπως η διοίκηση στην Σαουδική Αραβία, στο Κατάρ ή στην Τουρκία είναι πολύ δημοκρατική ; Η λογική του ¨στην κόλαση όποιος δεν είναι μαζί μου¨ δεν φέρνει ειρήνη στην χώρα και πρέπει να μετανιώσει για αυτό¨.

¨ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ¨

Ο Γκετσμέζ ανέφερε πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού φέρνουν ένταση στην κοινωνία και ενθαρρύνουν αυτούς που επιτίθενται σε Αλεβίτες, και είπε πως ¨Μετά από αυτή την ομιλία πάλι μπορεί να υπάρξει επίθεση σε ένα τζεμεβί ή σε μια συνοικία Αλεβιτών¨.

Ο Γκετσμέζ αναρωτήθηκε ¨ Στην Τουρκία είναι όλα ρόδινα ;¨ και είπε : ¨Ο ίδιος μπορεί να πάει και να μείνει μια ώρα στο Χακκάρι ; Ένας Αλεβίτης ή Χριστιανός μπορεί να πάει στην συνοικία του ή να επισκεφτεί μια βιομηχανία και να μιλήσει άνετα με τους ανθρώπους ; Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να φέρει σε σύγκρουση Αλεβίτες και Σουνίτες. Απευθύνομαι στους Σουνίτες πολίτες : Πρέπει να ειπωθεί ένα «φτάνει πια¨ στον πρωθυπουργό Ερντογάν.

 Εφ. Εβρενσέλ 7/9/2012

Σχ : Αλήθεια ο κύριος Αλή Πεντζάλ-πρόεδρος του Συλλόγου Χίλια από το Μεγάλο Δέρειο τι έχει να πει για την κατάσταση των Αλεβιτών στην Τουρκία ;

Previous Article

ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Next Article

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *