Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ούτε καν οι μουσουλμάνοι ηγέτες φίλοι του δεν παρέστησαν !

No Comments Share:

Οι Ortodox Times ανέφεραν  πως κατά την μέρα που το κτίριο έγινε πάλι τζαμί, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε να πλαισιώνεται μόνο από τους κυβερνώντες υπουργούς του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και τον μικρό κυβερνητικό εταίρο του συνασπισμού, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στις 10 Ιουλίου, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Τουρκίας ακύρωσε διάταγμα του 1934 που μετέτρεψε το βυζαντινό μνημείο της Αγίας Σοφίας του 6ου αιώνα σε μουσείο. Μέσα σε λίγες ώρες, ο Ερντογάν εξέδωσε διάταγμα για να μετατρέψει τον μουσείο σε τζαμί και οι πρώτες προσευχές της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν εκεί στις 24 Ιουλίου.

Η κίνηση – μια μακροχρόνια απαίτηση των ισλαμιστών της Τουρκίας – για τη μετατροπή της πρώην έδρας της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, αντιμετωπίστηκε με διεθνή καταδίκη, με επικριτές να κατηγορούν τον Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί τον Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ως πολιτικό εργαλείο.

Η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι όλοι προσκλήθηκαν στην τελετή, συμπεριλαμβανομένου του Πάπα, υπενθύμισαν οι Ortodox Times, επισημαίνοντας ότι ο αυτό  καταδεικνύει την ιστορική άγνοια του Τούρκου προέδρου, ο οποίος ψευδώς είχε την ελπίδα ότι ο Πάπας θα παρευρεθεί σε μια τέτοια περίσταση.

Ο Ερντογάν απέτυχε να συγκεντρώσει το μεγάλο πλήθος ή τους πολιτικούς που περίμενε, είπε, με 350.000 άτομα να εμφανίζονται για τις προσευχές της Παρασκευής.

Ahval 25/7/2020

Previous Article

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης : ¨Έλληνες σήμερα εγεννήθημεν και σήμερα θα πεθάνομεν για τη σωτηρία της πατρίδας

Next Article

Ομολόγησε πως πυρπόλησε τον καθεδρικό ναό της Ναντ ο ¨πρόσφυγας¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *