Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1980

No Comments Share:

Εφ. Ζαμάν 7-4-2011

Καθορίστηκε ο εισαγγελέας, έρχεται το δικαστήριο για το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου

Άρχισαν οι ετοιμασίες για την εκδίκαση του πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου. Μετά την αφαίρεση μέσω του δημοψηφίσματος του άρθρου 15 από το Σύνταγμα, η εισαγγελία της Άγκυρας εξουσιοδότησε τον εισαγγελέα Μουράτ Ντεμίρ να διεξάγει έρευνα σχετικά με το πραξικόπημα.

Μετά την κατάργηση μέσω του δημοψηφίσματος του άρθρου 15 του Συντάγματος που προσέφερε ασυλία στους πραξικοπηματίες, έγινε ένα σημαντικό βήμα για την εκδίκαση του πραξικοπήματος. Η Εισαγγελία της Άγκυρας υπό τον συντονισμό του αρχιεισαγγελέα Σαντάν Σακινάν, αποφάσισε την σχετική έρευνα να διεξάγει ο εισαγγελέας Μουράτ Ντεμίρ. Ο εισαγγελέας Ντεμίρ αναμένεται πως μετά την εξέταση των πάνω από χιλίων σχετικών μηνύσεων θα αρχίσει να καλεί τους υπόπτους. Σε περίπτωση που σχηματισθεί κατηγορητήριο, αναμένεται να γίνει δικαστήριο στο Κακουργιοδικείο της Άγκυρας σε βάρος των τότε μελών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

…………………

Στις μηνύσεις που έχουν συγκεντρωθεί στην εισαγγελία της Άγκυρας ζητείται να δικαστούνε τα τρία μέλη του τότε Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που είναι εν ζωή. Ο τότε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κενάν Εβρέν, ο συνταξιούχος ναύαρχος Νετζάτ Τουμέρ και ο στρατηγός Ταχσίν Σαχίνκαγιά………………….

Previous Article

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Next Article

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *