Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Έκκληση της Γερμανίας για απευθείας διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας…

0 σχόλια Share:

Η Γερμανία έκανε έκκληση προς Τουρκία και Ελλάδα για απευθείας συνομιλίες για το θέμα της ανατολικής Μεσογείου

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος   Στέφεν Ζάιμπερτ, ανέφερε πως παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασε την ανησυχία του για την εκ νέου ένταση που υπάρχει εκεί.

Ο Ζάιμπερτ είπε πως “το σημαντικότερο και το επείγον είναι οι σχετιζόμενες χώρες, δηλαδή η Τουρκία και η Ελλάδα να κάνουν απευθείας συνομιλίες μεταξύ τους” και εξέφρασε την ελπίδα ότι έτσι θα αντιμετωπίσουν και θα επιλύσουν τα αμφισβητούμενα ζητήματα θαλάσσιου δικαίου.

Δήλωσε πως η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή και με τα δύο μέρη και υποστήριξε ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει όπου είναι δυνατόν αλλά όπως είπε Είναι σημαντικό να διεξαχθούν απευθείας συνομιλίες.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Κρίστοφ Μπέργκερ δήλωσε πως σημείωσαν με ανησυχία την απόφαση της Τουρκίας για διενέργεια σεισμικών ερευνών σε Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μπέργκερ ανέφερε πως ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας αρκετές φορές έχει τόνισε την ανάγκη για συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και για βήματα που θα μειώσουν την ένταση στη Μεσόγειο και συνέχισε λέγοντας πως υπό αυτή την έννοια η διενέργεια σεισμικών ερευνών είναι ένα λάθος σήμα.
Ο Μπέργκερ υποστήριξε πως τα μονόπλευρα βήματα δεν μπορούν να επιφέρουν πρόοδος στο θέμα της λύσης και ζήτησε τα ανοιχτά ζητήματα να διευκρινιστούν μέσω διαπραγματεύσεων από τα μέρη.
…….
…….

https://www.sondakika.com/haber/haber-almanya-dogu-akdeniz-e-iliskin-turkiye-ve-13494495/

10/8/2020

Previous Article

734 πήγαν στην Τουρκία το Σαββατοκύριακο….

Next Article

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: Η απάντηση Σαββίδη….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *