Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν : Η Ελλάδα θα νιώσει τις επιπτώσεις…

No Comments Share:

Ερντογάν: Δεν αντέχουμε άλλο – Η Ελλάδα θα νιώσει τις επιπτώσεις του νέου προσφυγικού κύματος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε την Ευρώπη, και δη την Ελλάδα, ότι θα νιώσει τις επιπτώσεις του νέου μεταναστευτικού – προσφυγικού κύματος από τη Συρία.

Η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία, διαμήνυσε το βράδυ της Κυριακής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προειδοποίησε την Ευρώπη ότι θα «νιώσει τις επιπτώσεις ενός τέτοιου κύματος», εφόσον δεν τερματιστεί η βία στη βορειοδυτική Συρία.

«Εάν η βία προς τους κατοίκους του Ιντλίμπ δεν τερματιστεί, ο αριθμός των εκτοπισμένων θα αυξάνεται διαρκώς. Και σ’ αυτή την περίπτωση, η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη αυτό το μεταναστευτικό βάρος» τόνισε, μεταξύ άλλων.
Η γειτονική χώρα φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ εκφράζει φόβους για αύξηση του αριθμού αυτού, λόγω της εν εξελίξει πολεμικής σύγκρουσης στην επαρχία του Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ο συριακός στρατός, την Πέμπτη, ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση για την εξάλειψη και του τελευταίου «θύλακα» τρομοκρατών. Ήδη μάλιστα, έχει καταγάγει σημαντικές νίκες, ανακαταλαμβάνοντας πόλεις – κλειδιά.

«Ο αρνητικός αντίκτυπος όλης της (σ.σ. προσφυγικής) πίεσης που δεχόμαστε, θα γίνει αισθητός σ’ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, και ιδίως στην Ελλάδα» προειδοποίησε ο Ερντογάν.
Επεσήμανε δε, ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μια επανάληψη των γεγονότων του 2015, όταν και κορυφώθηκε η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γειτονική χώρα έχει επανειλημμένως απειλήσει να ανοίξει τις «πύλες» της Ευρώπης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, εφόσον η Ε.Ε. δεν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει (σ.σ. παροχή 6 δισ. ευρώ), στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2016.

Στη Μόσχα τουρκική αντιπροσωπεία
Στο μεταξύ, στη Μόσχα μεταβαίνει αντιπροσωπεία της Τουρκίας, προκειμένου να υπάρξουν συζητήσεις για την κατάσταση στη Συρία.

«Η Τουρκία, με τη στήριξη της Ρωσίας, κάνει ό,τι μπορεί για να τερματιστούν οι επιθέσεις στο Ιντλίμπ. Θα στείλουμε αντιπροσωπεία στη Ρωσία τη Δευτέρα, προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου, Ρωσία και Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν στη διενέργεια κοινών περιπολιών κοντά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, καθώς και της αποχώρησης των Κούρδων μαχητών σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τη μεθόριο.

Sputnik 22/12/2019

Σχ. : Ο Ερντογάν για πολλοστή φορά λέει ψέματα. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας δεν είναι πρόσφυγες.

Απλά χρησιμοποιεί το λαθρομεταναστευτικό για να καρπώνεται πολιτικά οφέλη και χρηματική βοήθεια από τους Ευρωπαίους…

Previous Article

Σφοδρή επίθεση Ζεϊμπέκ με χαρακτηρισμούς κατά του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ

Next Article

Η Σαουδική Αραβία αντέδρασε κατά του Πακιστάν, εμείς δεν μπορούμε ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *