Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

No Comments Share:

O BTAYTD μετείχε σε εκδήλωση του Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας 

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) ανακοίνωσε πως μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας που έχει έδρα την Άγκυρα, μετείχε σε έκθεση που οργανώθηκε στις 5 Μαρτίου στην αίθουσα Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου ΤΟΒΒ στην Άγκυρα.

Στην έκθεση που είναι ενταγμένη στα πλαίσια του ¨Προγράμματος διαπολιτισμικού διαλόγου Ε.Ε.-Τουρκίας¨, υπό τον συντονισμό του Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας και με τον τίτλο ¨Η Τέχνη ως όχημα πολιτιστικής συνεργασίας στους γείτονες¨, παρουσιάστηκαν έργα από την Ελλάδα των ζωγράφων Φουσούν Σουκά και Σοφία Εκμεκτσή και από την Τουρκία των Εμέλ Γκιουλτζίν Ουλκέρ, Ισμέτ Απχάν και Σαλιχά Γεσίλκιοϊ.

Στην εκδήλωση μετείχαν εκ μέρους του Δ.Σ. του BTAYTD οι Σαλίχ Κουράκ και Χουσείν Χαφίζ Αχμέτ. Στο δελτίο τύπου που έβγαλε ο BTAYTD, τονίζεται η σημασία που έχει η φιλία ανάμεσα στα δύο κράτη, ο ρόλος που μπορεί να παίξει η τέχνη στην ανάπτυξη αυτής της φιλίας, και τονίζεται πως παρόμοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται πιο συχνά.

Από την άλλη πλευρά η πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας Εσρά Αϊγκούν ανακοίνωσε πως τον επόμενο Απρίλιο η ίδια έκθεση θα παρουσιαστεί στους φιλότεχνους στην Κομοτηνή και μετά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

 Περιοδικό Αζινλίκτσα  7-3-2012

Previous Article

ΕΚΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ-ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΛΟΓΩ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *