Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TOYΡΚΟΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ

No Comments Share:

Μεγάλο ενδιαφέρον για το Κουρμπάνι του Νοεμβρίου !

d2d0b951f690f4e817941cebf30f6597_XL

Στις 8 Νοεμβρίου οργανώθηκε στην τοποθεσία Μουρσάλα το ¨Κουρμπάνι Νοεμβρίου¨  που ετησίως διοργανώνεται παραδοσιακά από το Ίδρυμα Προστασίας του Τεκέ Σαγίντ Αλή Σουλτάν.

Στην εκδήλωση για την οποία υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, ο ερευνητής-συγγραφέας Αϊχάν Αϊντίν αν΄λεφερε πως ¨Ο Σαγίντ Αλή Σουλτάν κατέχει εξαίρετη θέση μεταξύ των άλλων αγίων. Διότι αγαπήθηκε και για την πνευματική του ηγεσία αλλά και με την κοσμική τπου ηγεσία ως μέλος οικογένειας μαχητών¨.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόξενος της Τ.C. στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζή, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο μουφτής Ανδριανούπολης Εμρουλλάχ Ουζούν,  ο Αχμέτ Καραχουσείν-πρόεδρος του Ιδρύματος Διαφύλαξης του τεκέ Σαγίντ Αλή Σουλτάν, ο αντινομάρχης Ανδριανούπολης Μουσταφά Καρσλίογλου, Ο Μουσταφά Τσετίν –ντεντέ από την Ανδριανούπολη, ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θράκης Γενέρ Γιορούκ,  ο διευθυντής του Βαλκανικού Ιδρύματος Ερευνών του πανεπιστημίου Θράκης Ριντβάν Τζανίμ, οι βουλευτές Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, οι βουλευτές Έβρου Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Σουφλίου & Ορεστιάδας Δαμασκηνός, ο ερευνητής-συγγραφέας  Αϊχάν Αϊντίν, ο πρόεδρος της GTGB Κοράι Χασάν,  ο αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζή, ο περιφερειακός σύμβουλος Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ,  ο πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Νότιου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου και χιλιάδες άτομα από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία.

Η εκδήλωση άρχισε με ανάγνωση Κορανίου από τον Χασάν Τζεράχ-ιμάμη της μουφτείας Ανδριανούπολης , στον τάφο του Μουρσέλ Μπαλί (γιού του Σαγίντ Αλή Σουλτάν). Την προσευχή την έκανε ο θρησκευτικός λειτουργός Νουρί Μποτζέκ Μπακάν.

Η τελετή στον χώρο της εκδήλωσης άρχισε με ανάγνωση Κορανίου από τον Αλπ Τζαν Τσελίκ-ιμάμη του τζαμιού του Σελίμ-Ανδριανούπολης .

Οι ομιλίες των επισήμων άρχισαν με την ευχαριστήρια ομιλία του Αχμέτ Καραχουσείν-πρόεδρου του Ιδρύματος Διαφύλαξης του τεκέ Σαγίντ Αλή Σουλτάν.

…………………

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσα Γκαρά

Σεβόμενοι τις παραδόσεις και τα έθιμα μας μπορούμε να τα γιορτάζουμε και με μια πολύ καλή συνεργασία μπορούμε να παράγουμε και να δημιουργούμε σε αυτή την πλούσια περιοχή.

……………………

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Δημήτριος Ρίζος

¨Εγώ απλά θέλω να σας χαιρετίσω όλους. Να βρεθούμε πάλι του χρόνου. Εάν ήταν να υπογράψω, θα υπέγραφα όλα όσα είπε ο σύντροφος μου Μουσταφά Μουσταφά. Διότι σήμερα είναι μέρα αδερφοσύνης κι αγάπης για όλους μας¨.

………………..

Πρόξενος της T.C. Αλή Ριζά Ακιντζή

………………….

Ερευνητές λένε πως από εδώ ως την Θεσσαλονίκη, υπήρχαν 267 τεκέδες ή όπως αλλιώς τους λέμε. Κάποιοι Μεβλεβί, κάποιοι Χαλβετί, κάποιοι Τζεραχί και κάποιοι Μπεκτασίδικοι. Όποιες κι αν ήταν οι ονομασίες τους, είναι εκφράσεις της ίδιας έννοιας.   Αυτό που μας αναλογεί σήμερα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις μεγάλες εξετάσεις μπροστά μας, είναι να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να ζωντανέψουμε εκείνο το πνεύμα. Με αυτά τα συναισθήματα σας χαιρετώ. Κρατήστε αυτές τις ομορφιές, συντηρείστε τες και περιγράψτε τες στα παιδιά σας.

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Σουφλίου & Ορεστιάδας Δαμασκηνός :

¨Σήμερα μου δίνεται η δυνατότητα να συνομιλήσω μαζί σας. Στους καιρούς μας υπάρχει ανάγκη να συνομιλούμε με τους άλλους ανθρώπους. Ας κοιτάξουμε στα μάτια τους κι ας πούμε : Όλοι μας είμαστε παιδιά του Θεού. Που μας καλεί στην ζωή, που μας διασφαλίζει μια καλή κι ευτυχισμένη ζωή και ελπίζει για το μέλλον.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ και μετέχω στην γιορτή σας.  Διότι η γιορτή σημαίνει συνεννόηση, είναι το πρόσωπο της κοινωνίας. Θέλω να στήσω επικοινωνία μαζί σας. Το δικό σας και το δικό μας μήνυμα είναι το εξής. Θέλω να έχω σχέσεις με άλλους ανθρώπους ανεξαρτήτως των θρησκευτικών πιστεύω. Σας βεβαιώνω για μια ακόμη φορά πως αυτή είναι η ομορφιά της Θράκης. Διαφορετικοί πολιτισμοί και θρησκείες ζούνε αρμονικά όπως το έκαναν και στο παρελθόν. Αυτή η ομορφιά πρέπει να διαφυλαχτεί και πρέπει να ζήσουμε δίπλα-δίπλα.

Σας συγχαίρω που συντηρείτε τις παραδόσεις και τα έθιμα σας. Αυτό το λέω και στους χριστιανούς αδερφούς. Διαφυλάξτε κι εσείς τις παραδόσεις και τα έθιμα σας. Διότι αυτά είναι το αληθινό σας πρόσωπο και η ταυτότητα σας. Αυτό ταυτόχρονα είναι και η ταυτότητα της Θράκης. Ν α διαφυλάξουμε τις παραδόσεις και τα έθιμα μας¨.

Αντινομάρχης Ανδριανούπολης Καρσλίογλου :

Πολλοί άγιοι όπως ο Σαγίντ Αλή Σουλτάν υπήρξαν σημαντικές προσωπικότητες  που συνδέουν το παρελθόν με το σήμερα και το σήμερα με το μέλλον. Πριν από 800 χρόνια οι ανατραφέντες στο Χορασάν Μπαμπά Ιλιάς, Μπαμπά Ισχάκ, Χατζη Μπεκτάς Βελί, Χατζή Μπαϊράμ Βελί, Ταπτούκ Εμρέ και Γιουνούς Εμρέ σαν πνευματικοί πύργοι, συνέβαλαν πολύ στον εκτουρκισμό και στον εξισλαμισμό της Ανατολίας  

……………

Όλα αυτά σχολιάζονται με την φράση ¨Εμείς οι άγιοι ήρθαμε σαν κλαδί από το Χορασάν, απλώσαμε το κλαδί και γίναμε ένα έθνος, γίναμε το τουρκικό έθνος¨.

………………

Ερχόμενος εδώ σε αυτά τα εδάφη ο χαλίφης Σαγίντ Αλή Σουλτάν στήνοντας εδω τον τεκέ και ενσταλάζοντας την φιλία την ειρήνη, την αδερφοσύνη και την ανθρώπινη αγάπη, συνέβαλε πολύ στην μετέπειτα κατάκτηση αυτών των εδαφών.

………….
http://www.rodopruzgari.com/component/k2/item/5216-kas%C4%B1m-kurban%C4%B1%E2%80%99na-yo%C4%9Fun-ilgi.html

9-11-2015

Σχ : Θα θέλαμε να ρωτήσουμε λοιπόν τους Έλληνες που παραβρέθηκαν εκεί τα εξής :

Είστε ενήμεροι για τις στενές σχέσεις που έχει ο σύλλογος εκεί του Τεκέ με το τουρκικό προξενείο ;

Πιστεύετε πως μια γιορτή στην οποία γίνονται επανειλημμένες αναφορές στην οθωμανική κατάκτηση, συμβάλει στην ομαλή συμβίωση ;

Ένας έστω από εσάς πήρε ένα τηλέφωνο μια κρατική υπηρεσία να ρωτήσει τι ¨παίζει ¨εκεί πάνω ;  Η απλά ¨είδατε φως και μπήκατε¨;   

Το ότι ακόμη και κάποιες προσευχές στην εκδήλωση τις κάνουν οι εισαγόμενοι εκ Τουρκίας δεν σας υποψιάζει καθόλου ;  

Και μια υπενθύμιση για τον άγιο Δέσποτα :  Αυτά που βλέπεις παρακάτω είναι έργα αυτών με τους οποίους συναγελάζεσαι….   

20151110_104140  20151110_104038

20151110_104112

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ ΤΗΣ ΜΟΥΡΣΑΛΑΣ

Next Article

ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ, ΔΥΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *