Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ…

2 Comments Share:

 

80 μέλη και διοικούντες από τα παραρτήματα του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τουρκίας (BTTDD), μαζί με τον Γενικό Πρόεδρο δικηγόρο Νετσμεττίν Χουσείν, επισκέφτηκαν το μνημείο ηρώων του Σαρίκαμις και κατέθεσαν στεφάνι.

Από τα 13 παραρτήματα που βρίσκονται σε όλη την χώρα, τα 5 γραφεία εκπροσώπησης, από τους αθλητικούς συλλόγους και από τα ιδρύματα, 80 μέλη του BTTDD μαζί με τον Γενικό Πρόεδρο δικηγόρο Νετσμεττίν Χουσείν, επισκέφτηκαν το μνημείο ηρώων του Σαρίκαμις και προς ανάμνηση της 29/1-¨Ημέρας Εθνικής Αντίστασης¨ κατέθεσαν στεφάνι.

Η επιτροπή αυτή για να πάει στο Σαρίκαμις ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου από την Άγκυρα με το τραίνο Εξπρές της Ανατολίας και έφτασαν αρχικά στο Καρς. Διανυκτέρευσαν στο Καρς και το πρωί οδικώς έφτασαν στο Μνημείο Ηρώων Σαρίκαμις. Το καραβάνι αυτών των ανθρώπων μετείχαν σε μια συμβολική πορεία με μια τουρκική σημαία 80 μέτρων και ακολούθως έγινε η κατάθεση από τον δικηγόρο – Γενικό Πρόεδρο Νετσμεττίν Χουσείν.

Η τελετή συνεχίστηκε με την ανάγνωση από τον Γενικό Πρόεδρο του Δελτίου Τύπου, στο οποίο ο Χουσείν είπε : Στην 31 επέτειο από τα γεγονότα και πάλι σήμερα βρισκόμαστε όλοι μαζί. Δεθήκαμε ακόμη περισσότερο, έχουμε μεγαλύτερη πίστη. Από το Ταξίμ και από τα παραρτήματα μας, πριν δύο χρόνια από το Μαυσωλείο Ατατούρκ όπου αναπαύεται ο Τρανός Ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, πέρσι στην 71η επέτειο από την ίδρυση του συλλόγου μας από το Μνημείο Ηρώων του Τσανάκκαλε και φέτος από την πλέον απομακρυσμένη άκρη της Τουρκικής Δημοκρατίας-το Σαρίκαμις, 104 έτη μετά από την εκδημία στην αιωνιότητα των 90 χιλιάδων μαρτύρων μας, εδώ ενώπιον τους τιμούμε την 29/1-¨Ημέρα της εθνικής μας Αντίστασης¨.  Εμείς  υιοθετώντας το πνεύμα της 29/1, το φως που λάμπει στο μέλλον από το Μαυσωλείο Ατατούρκ, το αγωνιστικό πνεύμα που προκάλεσε τον κόσμο στο Τσανάκκαλε, αλλά και την πίστη των 90 χιλιάδων μαρτύρων -τέκνων της πατρίδας που εξέφρασαν την αξία που έχουν αυτά τα χώματα, χαράζουμε την από τώρα και πέρα ρότα μας.

Όταν την τελευταία φορά που ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης συναντηθήκαμε στο Ταξίμ για την τελετή για την 29/1, ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, είχαμε μεγάλες προσδοκίες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είχε έρθει στην κυβέρνηση με μεγάλες υποσχέσεις

Οι ελπίδες μας άνθισαν με αυτή την αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα και περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία με μια ρητορική που έδενε με τα αιτήματα της τουρκικής μειονότητας, να κάνει σοβαρά βήματα για την μειονότητα. Αλλά ο κύριος Τσίπρας που έγινε κυβέρνηση αλλά δεν στάθηκε ικανός, εγκατέλειψε την εξουσία στην Δυτική Θράκη, στον ηγέτη Καμμένο-το μικρό του εταίρο που θρέφεται από το μίσος κατά των Τούρκων. Φτάσαμε όμως σήμερα που ο Καμμένος τον εγκατέλειψε.

Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Καμμένου οι πιέσεις κορυφώθηκαν, οι αρμοδιότητες των μουφτειών μας μειώθηκαν, τα σχολεία μας έκλεισαν και συνεχίζουν να κλείνουν, οι σύλλογοι μας δέχονται αστυνομικές εφόδους, οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι των συλλόγων μας βρίσκονται στην σειρά στους διαδρόμους της εισαγγελίας για ανάκριση, ενώ οι μουφτήδες μας δικάζονται άδικα και τιμωρούνται. Η κοινότητα της Δυτικής Θράκης σε εθνικά και θρησκευτικά θέματα, διώχθηκε.

Υπήρξαν άγριες επιθέσεις στον τουρκισμό μας, στην θρησκεία μας, στα ωραία μας τουρκικά και στους ανθρώπους μας.

Εδώ από την πιο απομακρυσμένη γωνιά της Τουρκίας, επιθυμώ να απευθυνθώ στον κύριο Τσίπρα που στις αρχές του Φεβρουαρίου θα επισκεφτεί την Τουρκία.

Κύριε Τσίπρα ελάτε και αφού σας εγκατέλειψε ο φασίστας Καμμένος στον οποίον παραδώσατε την Θράκη για τρία χρόνια, επιστρέψτε στην ρητορική του παρελθόντος, τηρείστε τις προεκλογικές σας υποσχέσεις σχετικά με την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και αποδώστε τα επί χρόνια κλεμμένα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Μην επιβαρύνετε την υπομονή αυτής της κοινότητας. Δείτε, αυτή η κοινότητα αγωνίζεται μαζί σας σε κάθε πεδίο. Εμείς όταν έφτασε ο καιρός ξεχυθήκαμε στους δρόμους. Το πνεύμα αυτής της κοινότητας είναι το πνεύμα που δημιούργησαν ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ και οι σύντροφοι του.

……………..

Εεεεε Τσίπρα ….. Στην συνάντηση που θα έχετε αρχές Φεβρουαρίου στην Άγκυρα με τον κύριο πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώστε πως ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ 60.004 ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

……………………..

http://www.bttdd.org.tr/haberler/genel-merkezden-haberler/29-ocak-milli-direnis-gunu-sarikamis-sehitlerinin-huzurunda-anildi.html?fbclid=IwAR3E1spLtbrirVtsItKK14DF5acluSmG8Mg1kKWDaWnkUnPlR0i3-OvzHJc

26/1/2019

Σχ: Αυτή είναι η ¨δουλειά¨ αυτού του συλλόγου, αυτά λένε… Ας δούμε μερικές ακόμη φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Καθοδόν προς το Καρς, μέσα στο τρένο. Ωραία σκουφάκια…

Οι ¨συντοπίτες¨ μας …

Μπροστά στο μνημείο του Σαρίκαμις.  Στο Σαρίκαμις το 1914 πέθαναν 90.000 Οθωμανοί στρατιώτες, όταν πηγαίνοντας να πολεμήσουν κατά των Ρώσων βρέθηκαν αντιμέτωποι με σφοδρό χειμώνα, με αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό τους.

 

Σημαίες της Τουρκίας και της ¨Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης¨…

 

Previous Article

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΞΕΝΟΦΡΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Next Article

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ- ΔΗΜΟΣΙ0ΓΡΑΦΟΣ, ΟΧΙ ΤΖΟΥΤΖΕΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

 1. Καλά κάθεστε εκεί που είστε τώρα… Οι περισσότεροι τρέχατε στα ελληνικά προξενεία να υπογράψετε δήλωση αποποίησης της ελληνικής ιθαγένειας… Τώρα οι κληρονόμοι σας παιδιά κι εγγόνια θέλουν την ελληνική ιθαγένεια; Ας πρόσεχαν που βάζανε την υπογραφή τους!

 2. Αν δεν είστε συνηθισμένοι στα βουνά και στα χιόνια, λεβέντες μου, μην το ρισκάρετε άλλη φορά.
  Μείνετε στα πεδινά και αρκεστείτε σ’ αυτά που δικαιούστε.
  Η πλεονεξία ενίοτε έχει ακριβό τίμημα.
  Στη Δ. Θράκη είναι εφαρμοστέα η Συνθήκη της Λωζάνης και το διεθνές δίκαιο που όντως η Ελλάς παραβιάζει.
  Όταν θα εμπεδώσετε και αποδεχθείτε πλήρως το γράμμα και το πνεύμα της, τότε ίσως καταστεί εφικτή και η πλήρης εφαρμογή της.
  Α λα καρτ εφαρμογή της Συνθήκης δεν έχετε δικαίωμα να ζητάτε.
  Άντε τώρα, πηγαίνετε να σκουπίσετε τις μύξες σας, μυξιάρηδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *