Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΕΝΕΡ

No Comments Share:

Ο δήμαρχος Μπεσίκτας-Κωνσταντινούπολης επισκέφτηκε τον Ιλχάν Σενέρ

Ο δήμαρχος Μπεσίκτας-Κωνσταντινούπολης Ισμαήλ Ουνάλ που μετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης που οργανώνει ο δήμος Ξάνθης, επισκέφτηκε τον πρόξενο της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ στο γραφείο του.

Ο δήμαρχος Μπεσίκτας Ισμαήλ Ουνάλ που ήρθε στην Ξάνθη και μετέχει στο φεστιβάλ μετά από πρόσκληση του δήμαρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, στις 4 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη , επισκέφτηκε τον πρόξενο της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ στο γραφείο του μαζί με την επιτροπή από διοικούντες του δήμου που ήρθαν μαζί του.

Κατά την συνάντηση που έγινε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ο δήμαρχος Ουνάλ ενημέρωσε τον πρόξενο για τις κοινές προσπάθειες που κάνουν οι αδελφοποιημένοι δήμοι Ξάνθης και Μπεσίκτας. Στο τέλος της συνάντησης ο Ουνάλ χάρισε στον πρόξενο μια κονκάρδα, μια σημαία του δήμου και μια σημαία της Τουρκίας.

Στο τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε μια θερμή και ειλικρινή ατμόσφαιρα, o Σενέρ είπε σχετικά με την επίσκεψη τα εξής :

Όπως ξέρετε ο δήμος Μπεσίκτας και ο δήμος Ξάνθης είναι αδελφοί δήμοι. Η επιτροπή του δήμου Μπεσίκτας ήρθε για να μετάσχει στο φεστιβάλ μετά από πρόσκληση του δημάρχου κυρίου Μιχάλη Στυλιανίδη. Μάλιστα έμαθα πως το φεστιβάλ ήταν πολύ ωραίο. Εμείς πάντοτε στηρίζουμε τις σχέσεις αδελφοσύνης μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πόλεων. Αυτού του είδους οι επαφές συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο λαών. Τούρκοι και Έλληνες γνωρίζουν ο ένας τον άλλον καλύτερα και συμπαθούνται. Ο δήμαρχος Μπεσίκτας κύριος Ισμαήλ Ουνάλ είναι γνωστός μου. Όντας ακόλουθος στην πρεσβεία στην Αθήνα, είχε έρθει και είχε ζητήσει να δούμε ματς μαζί. Και εγώ λοιπόν μετά από μεγάλο διάστημα έκατσα μαζί του και είδαμε το ματς. Εγώ είμαι οπαδός της Μπεσίκτας αλλά δεν μπορώ να δω τα ματς της. Μόνο αν με πάρει τηλέφωνο κάποιος φίλος μου 5 λεπτά πριν από το τέλος και μου πει ότι η Μπεσίκτας προηγείται, μόνο τότε το βλέπω. Αλλά αυτό το άλλαξα για χάρη του κυρίου δημάρχου και είχαμε δει τότε μαζί το ματς. Με επισκέφτηκε μαζί με την επιτροπή του. Στην συνάντηση μας συζητήσαμε σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον. Μακάρι αυτές οι σχέσεις αδερφοσύνης να αυξηθούν ακόμη περισσότερο και έτσι πιστεύω θα αναπτυχθεί περισσότερο και η ελληνοτουρκική φιλία.

Ο ερχομός επιτροπών από την Τουρκία συμβάλει θετικά και στην ανάπτυξη της περιοχής και στις διμερείς σχέσεις. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι γειτονικές χώρες. Τις επόμενες μέρες θα έρθει από την Τουρκία γεωργική επιτροπή, μετά από πρόσκληση των δήμων Αρριανών, Ιάσμου και Μύκης. Αυτή η γεωργική επιτροπή θα συναντηθεί με αγρότες και κτηνοτρόφους. Η επιτροπή αυτή δεν θα συναντηθεί μόνο με Τούρκους αλλά και με Έλληνες αγρότες που το επιθυμούν. Η Τουρκία στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας είναι σε πολύ προηγμένο επίπεδο. Αυτήν την συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία θέλουν να την μεταδώσουν στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Οι κύριοι δήμαρχοι θα κάνουν τις απαραίτητες ανακοινώσεις. Θα ετοιμάσουμε ένα τριήμερο πρόγραμμα, ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν κάποια σχέδια και να υπάρξει συμβολή στην ανάπτυξη της περιοχής.

 Εφ. Τράκιανιν Σεσί 5/9/2012

Previous Article

ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΟΥ

Next Article

ΕΜΑΘΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *