Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ

0 σχόλια Share:

Μπιρλίκ 19-8-2010

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Τούρκων-Ελλήνων βιομηχάνων και επιχειρηματιών επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον νομάρχη Σμύρνης Τζαχίτ Κιράτς και τον ευχαρίστησαν για την στήριξη του στις μέχρι τώρα προσπάθειες τους

O πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Τούρκων-Ελλήνων βιομηχάνων και επιχειρηματιών Ομούρ Σανλί εξέφρασε την άποψη πως παρά τις πολλές κοινές πλευρές Τουρκίας και Ελλάδας δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την θέση τους και είπε : ¨Οι δήμοι στα συμβούλια τους παίρνουν αποφάσεις και επισκέπτονται πόλεις και δήμους στην Ελλάδα. Όμως αυτές οι επισκέψεις δεν μετατρέπονται σε κοινά σχέδια. Κάνουμε μόνο συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πέρα από αυτά είναι κρίμα αλλά δεν παρουσιάζεται κάποια προσπάθεια. Και όμως είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε την πηγή των 100 εκ. ευρώ από πόρους της Ε.Ε. που αφορούνε την από κοινού προετοιμασία σχεδίων. Καλούμε τους δήμους του Αιγαίου να κάνουν τις προετοιμασίες για αυτά τα σχέδια. Ως σύλλογος είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την αναγκαία στήριξη. Είμαστε παιδιά της ίδιας θάλασσας αλλά ακόμη δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αρκετά καλά τις δυνατότητες της¨.

ΚΟΙΝΗ ΦΙΡΜΑ

Ο Σανλί λέγοντας πως έχει ως όνειρο την από κοινού από Τούρκους και Έλληνες επιχειρηματίες δημιουργία μιας φίρμας franchising που θα απλωθεί σε όλο τον κόσμο είπε : ¨Μια κοινή φίρμα από τις δύο χώρες, μπορεί να γίνει ένας γίγαντας στον κόσμο. Αυτό δεν είναι κάτι το αδύνατο. Αν το δουλέψουμε μπορούμε να το πετύχουμε. Σε αυτό το θέμα έχουμε αρχίσει προσπάθειες με επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές. Και οι δύο πλευρές θα ετοιμάσουν από ένα φάκελο με τα αμοιβαία πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Με βάση αυτό θα καθορίσουμε τον οδικό μας χάρτη¨. Επίσης ο Σανλί είπε πως θα εκδώσει βιβλίο με τις συναντήσεις επιχειρηματιών από τις δύο χώρες, με τα εντοπισμένα προβλήματα και με τις προτάσεις λύσεις.

ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Ο νομάρχης Τζαχίτ Κιράτς εξέφρασε την μεγάλη του ευχαρίστηση για την επίσκεψη του συλλόγου και είπε πως και οι δύο πλευρές μπορούνε εύκολα να επωφεληθούνε από τους πόρους της Ε.Ε. μέσω της παραγωγής κοινών σχεδίων. Ο Κιράτς δήλωσε : ¨Όσο περισσότερο επωφεληθούμε από τους πόρους της Ε.Ε., τόσο το καλύτερο για εμάς. Ως μια υποψήφια χώρα της Ε.Ε., συμμετέχουμε με μεγάλο ποσοστό σε αυτούς τους πόρους. Το μερίδιο όμως που παίρνουμε είναι πολύ μικρό. Αυτό το μερίδιο πρέπει να το αυξήσουμε. Για αυτό πρέπει να προσέξουμε την έκκληση του Συλλόγου Τούρκων-Ελλήνων βιομηχάνων και επιχειρηματιών περιοχής Αιγαίου. Εντός της νομαρχίας έχουμε υπηρεσία που λειτουργεί συμβουλευτικά για τα σχετικά με την Ε.Ε. σχέδια.

Σχόλιο : Τι δέν είπε ο νομάρχης : Άλλωστε οι Έλληνες ζώα είναι, εμείς κατέχουμε την μισή Κύπρο, ακόμα και σήμερα χτίζουμε κατοικίες για εποίκους στα κατεχόμενα, και αυτοί επιμένουν για μπίζνες….

Previous Article

Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Next Article

ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ…ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

commodo id felis lectus ante. nunc adipiscing