Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ: ¨Καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει τις καταπιεστικές πρακτικές…¨

1 Comment Share:

Καταδικάζουμε την ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, που επιβλήθηκε από το Μονονελες Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί μια ακόμη έκφραση των πολιτικών πίεσης και εκφοβισμού κατά των μουφτήδων που εκλέχτηκαν με την βούληση της ίδιας της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Η Ελλάδα για την οποία έχουν εκδοθεί σε βάρος της πολλές αποφάσεις στο ΕΔΑΔ για  παραβιάσεις στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των μουφτήδων, μέσω νομικών διαδικασιών που διεξάγει με αβάσιμες κατηγορίες κατά των μουφτήδων, επιδιώκει να εμποδίσει τους προαναφερθέντες να ασκήσουν ελεύθερα τα θρησκευτικά και κοινωνικά τους καθήκοντα.

Ελπίζουμε πως αυτή η άδικη απόφαση θα διορθωθεί στα επόμενα στάδια της νομικής διαδικασίας. Για μία ακόμη φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει τις καταπιεστικές πρακτικές που παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και των εκλεγμένων μουφτήδων.

Θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τα εγγυημένα από διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

https://www.mfa.gov.tr/no_-218_-iskece-muftusu-ahmet-mete-ye-verilen-hapis-cezasi-hk.tr.mfa

17/6/2021

Previous Article

Ο (Γκρίζος) λύκος που εμφανίστηκε ως αρνάκι…

Next Article

“Η Αρμενία πρέπει να αποδεχθεί την νίκη του Αζερμπαϊτζάν”

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Ολοι οι ισλαμοφασιστες τουρκοι να φυγουν για την βαρβαρη τουρκια !!

Leave a Reply

Your email address will not be published.