Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ : ¨Ελληνοκύπριοι και Ελλάδα καταχρώνται το δικαίωμα του βέτο στην ΕΕ¨

No Comments Share:

Η δήλωση του Γιόζεπ Μπορέλ-αντιπροέδρου και υπάτου εκπροσώπου της επιτροπής της ΕΕ, μετά την επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν στην τουρκική δημοκρατία Βόρειας Κύπρου είναι μία νέα απόδειξη, του πόσο αποκομμένη είναι η ΕΕ από τις πραγματικότητες που αφορούν την Κύπρο.

Αυτή η δήλωση που έγινε αποκλειστικά για χάρη της αλληλεγγύης της ΕΕ και η οποία δεν έχει εγκυρότητα για μας, δεν είναι τίποτα παραπάνω από εκπροσώπηση και υποστήριξη της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Ελλάδας, οι οποίες καταχρώνται το δικαίωμα βέτο εντός της ΕΕ. Με αυτή τη στάση η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην επίλυση του κυπριακού.

Υποστηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις που έλαβαν οι αρχές της ΤΔΒΚ για τα Βαρώσια. Αυτές οι αποφάσεις αποσκοπούν στην προστασία των δικαιωμάτων των κατόχων περιουσιών στα Βαρώσια.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος Ερντογάν αυτές οι αποφάσεις δεν θα προκαλέσουν νέες θυματοποίησης αλλά θα εξαλείψουν τις παλαιότερες.

Με αυτή την ευκαιρία καλούμε την ΕΕ να αντιληφθεί τις πραγματικότητες στο νησί και να τερματίσει την πολιτική της που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους και τα εγγενή δικαιώματά τους.

https://www.mfa.gov.tr/sc_-31_—ab-yuksek-temsilcisi-josep-borrell-in-aciklamasi-hk-sc.tr.mfa

21/7/2021

Previous Article

¨Είμαστε οι κόκορες της Μεσογείου, κανείς δεν μπορεί να μας απειλήσει¨

Next Article

Κομμάτια χίλια να γενείς σημαία του εχθρού μου,

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *