Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών: ¨Ελλάδα και Κύπρος βλάπτουν τα συμφέροντα της ΕΕ¨

0 σχόλια Share:

Ο Χαμί Ακσόι-εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών απάντησε σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την δήλωση που έγινε στο τέλος της διάσκεψης του ευρωπαϊκού συμβουλίου που έγινε στις 19 Αυγούστου 2020.
Ο Ακσόι ανακοίνωσε πώς με την ανακοίνωση που έγινε στο τέλος της τηλεδιάσκεψης, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά πώς το συμβούλιο είναι αιχμάλωτο των κατευθύνσεων και των εκβιασμών από δύο χώρες μέλη.
Ο Ακσοι δήλωσε πως “Εάν η ΕΕ επιθυμεί να είναι μέρος της διαδικασίας που στοχεύει στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να είναι αντικειμενική και ειλικρινής.  Όπως έχει κοινοποιηθεί στο κοινό και παλιότερα, οι εκκλήσεις για νηφαλιότητα δεν πρέπει να γίνονται προς τη χώρα μας, που είναι υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας, αλλά προς την Ελλάδα και τον Ελληνοκυπριακό τομέα, που εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη των μελών της ΕΕ,  βλάπτουν τα συμφέροντα της και κλιμακώνουν την ένταση. Η Τουρκία η οποία από την αρχή τονίζει πως είναι ανάγκη για τη μόνιμη λύση των προβλημάτων να γίνουν διαπραγματεύσεις, στα πλαίσια των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου, θα συνεχίσει χωρίς να αλλάζει γνώμη για τα δικαιώματα της, να ανταποκρίνεται προς τα θετικά βήματα που γίνονται προς σε αυτήν. ”

https://www.sondakika.com/haber/haber-ab-dogu-akdeniz-de-baris-refah-ve-istikrari-13525948/

21/8/2020

Previous Article

Τουρκικό λιμενικό : ¨Σώσαμε 42 λαθρομετανάστες¨…

Next Article

Η Μονή της Χώρας στην Πόλη μετατρέπεται ΚΑΙ αυτή σε τζαμί…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *