Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Απάντηση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. προς την Τουρκία

No Comments Share:

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα και εκτίθεται

Απάντηση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τη δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφορικά με τη Μικρασιατική Εκστρατεία και τα γεγονότα του 1922.
Για προσπάθεια της Τουρκίας να «διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα» που «προκαλεί θλίψη» και «την εκθέτει», κάνει λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας έτσι στη δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Μικρασιατική Καταστροφή

«Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του. Εκείνου που δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να προκαλεί και να απειλεί. Εκείνου που αρνείται πεισματικά να σεβαστεί τους κανόνες που ισχύουν έναντι όλων και που αξιώνει, αυθαιρέτως, ειδική μεταχείριση», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

«Η διαρκής προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα προκαλεί θλίψη και την εκθέτει. Όπως και η χρήση, από πλευράς της, ανοίκειων εκφράσεων. Δεν θα την ακολουθήσουμε», υπογράμμισε.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ μέσω του εκπροσώπου, καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις και να κινηθεί προς τον διάλογο.

«Καλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Ας αντιληφθεί ότι η καλή γειτονία, η ασφάλεια και η σταθερότητα, καθώς και η ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας, θα ωφελήσουν και την ίδια», αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Sputnik 8/12/2019

Previous Article

Πρώτη η ρουκέτα-Βίντεο από επίθεση Κούρδων ανταρτών

Next Article

Θίχτηκε ο κ. Σουλεϊμάν Ματζίρ επειδή δεν τους είπαν ¨Τούρκους¨ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *