Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙ ΧΑΛΚΗΣ

0 σχόλια Share:

O πρωθυπουργός έδωσε εντολή

Αναζητείται φόρμουλα

Ειδική ομάδα με επικεφαλής τον σύμβουλο της πρωθυπουργίας Εφκάν Αλά αναζητεί φόρμουλα για να μπορέσει να ανοίξει η θεολογική σχολή της Χάλκης.

Εξετάζεται η φόρμουλα με την οποία θα παρασχεθεί η δυνατότητα να ανοίξει σαν κολέγιο, αλλά το πατριαρχείο φέρεται να μην βλέπει θετικά την σύνδεση της σχολής με το YOK καθώς και με οποιοδήποτε άλλο τουρκικό πανεπιστήμιο. Στην επικαιρότητα εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξει ως συνδεδεμένη με ξένο πανεπιστήμιο.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν έδωσε εντολή να βρεθούν νέες επιλογές για να μπορέσει να ανοίξει ξανά η θεολογική σχολή της Χάλκης. Με εντολή του Ερντογάν, συστάθηκε ειδική ομάδα με επικεφαλής τον σύμβουλο από την πρωθυπουργία Εφκάν Αλά, και με την συμμετοχή ειδικών και αξιωματούχων που σχετίζονται με το θέμα. Επιταχύνθηκαν επίσης και οι εργασίες εντός του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και του ΥΟΚ (Συμβούλιο Ανωτάτης Παιδείας) για να ανοίξει η θεολογική σχολή της Χάλκης.

Η φόρμουλα που από κοινού αναζητούν οι φορείς εστιάζεται στο να παρασχεθεί η φόρμουλα ώστε να λειτουργήσει η σχολή σαν κολλέγιο.

………………

Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία του YOK, παρέχεται η δυνατότητα σε ξένο πανεπιστήμιο να ανοίξει σχολή μέσω εταιρίας. Έτσι τα ξένα πανεπιστήμια θα συνδέονται όχι στο ΥΟΚ αλλά στην νομοθεσία της χώρας τους. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η δυνατότητα στο Πατριαρχείο να ανοίξει στην Τουρκία κολλέγιο μέσω πανεπιστημίου της Ελλάδας ή άλλης χώρας.

……………..

Εφ. Χουριέτ 28/1/2013

Σχ : Καταρχήν αυτό το θέμα έχει γίνει το γεφύρι της Άρτας, οπότε ας δούμε τι θα γίνει στην πράξη και μετά να κρίνουμε. Το κυριότερο όμως είναι πως δεν πρέπει υπό ΚΑΝΕΝΑ τρόπο να συνδεθεί η υπόθεση αυτή με τον νόμο για τους ιεροδιδάσκαλους στην ελληνική Θράκη. Διότι αν είναι έτσι να ¨λείπει το βύσσινο¨.

Previous Article

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Next Article

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 29Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *