Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Γενί Σαφάκ: ¨Μόνη λύση για τα εξοπλισθέντα νησιά της Ελλάδας, η στρατιωτική λύση¨

No Comments Share:

Η Τουρκία είναι η πλευρά που νομικά είναι ισχυρή : Για τα εξοπλισθέντα νησιά Η μόνη λύση είναι η “στρατιωτική επιλογή”

Τούρκοι και Έλληνες αξιωματούχοι θα συναντηθούν αύριο για την μείωση της στρατιωτικής έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα η οποία μέχρι σήμερα έχει απορρίψει τις εκκλήσεις της διπλωματίας της Τουρκίας για μία δίκαιη μοιρασιά στην Ανατολική Μεσόγειο με την συμφωνία που έκανε με την Αίγυπτο έκλεισε τις πύλες σε αυτή την πιθανότητα. Ειδικοί αναφέρουν πώς η Τουρκία νομικά είναι ισχυρή και δηλώνουν πως : “Το διεθνές δικαστήριο Θα υποχρεωθεί να βγάλει μία απόφαση κατά της Ελλάδας. Η Ελλάδα γνωρίζοντας το αυτό και επειδή Οι παραβιάσεις δικαιωμάτων δεν συνάδουν με το δίκαιο προσπαθεί αυτά να τα θέσει σε πολιτική βάση. ” Οι ειδικοί αναφερόμενοι στα εξοπλισθέντα νησιά, είπαν πως η μόνη λύση είναι η στρατιωτική επιλογή.

…..

Στα ερωτήματα της Γενί Σαφάκ απάντησε ο Χασάν Οζκάν του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ρούμελης-Βαλκανίων.

……

Ο Οζκαν είπε: …. Γαλλία και Ελλάδα επιχειρούν να πείσουν την ΕΕ για το θέμα των κυρώσεων ενάντια στην Τουρκία. Διακρίνεται όμως ότι οι άλλες χώρες δεν το βλέπουν αυτό και τόσο θερμά διότι βλέπουν την αλήθεια. Διότι αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι ολοφάνερο. Η ΕΕ δεν πρέπει να παραμελήσει τις υπαρξιακές της αξίες. Δεν πρέπει να υποθηκεύσει τις σχέσεις της με την Τουρκία λόγω των παράνομων αιτημάτων και επιθυμιών της Ελλάδας.

…..

Καθώς η Ελλάδα χωρίς να υπολογίζει τις συνθήκες της Λοζάννης και των Παρισίων διατάραξε το status των αποστρατικοποιημένων νησιών,  πλέον η Τουρκία, λόγω γεωγραφίας αλλά και ιστορικών δικαιωμάτων, πλέον έχει δικαιώματα.

………

Η Τουρκία σε αυτά τα θέματα, είναι πρόθυμη να μιλήσει με την Ελλάδα η οποία έχει προκαλέσει νομικό κενό στα νησιά και έχει καταστεί πια ¨εισβολέας¨.

………

Έτσι ο μόνος δρόμος της Τουρκίας είναι η de facto δημιουργία καταστάσεων και η πλήρωση του νομικού κενού. Η Τουρκία βάσει διεθνούς δικαίου έχει αυτό το δικαίωμα. Όπως στην Συρία αποφασίσαμε μόνοι μας έτσι και στο θέμα των νησιών αν δεν βρούμε ομόλογο στο τραπέζι και αν μπλοκαριστεί η διπλωματία,  τότε όπως έχει αναφέρει και ο κύριος ΠτΔ μας πολλές φορές, τότε θα αποφασίσουμε μόνοι μας”.

 

https://www.yenisafak.com/dunya/turkiye-hukuken-eli-guclu-taraf-silahlandirilan-adalar-icin-tek-cozum-askeri-secenek-olur-3566403

9/9/2020

Σχ. Οι διάφοροι ειδικοί που εμφανίζονται στα τούρκικα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ,. είναι απλά τα “σκλαβάκια” του τουρκικού καθεστώτος που επαναλαμβάνουν το μάθημα που τους έμαθε ο αφέντης τους (ΜΙΤ, υπουργείο Εξωτερικών). Το σημαντικό φυσικά είναι ότι προβάλλονται σε μία εφημερίδα πολύ μεγάλης κυκλοφορίας…

Εν προκειμένω ο Χασάν είναι γιος του πολύ γνωστού στην ιστοσελίδα μας Φερρούχ Οζκάν…

Στα αριστερά ο Φερρούχ και στο κέντρο με την μαύρη μπλούζα ο Χασάν που εκφράζει τις παραπάνω απόψεις….

Previous Article

Βίντεο σκάνδαλο από τουρκικές μονάδες παραγωγής σάλτσας και τουρσί ! …..

Next Article

Υπογράφτηκε πρόγραμμα Τριμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *