Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

No Comments Share:

Εντυπωσιακή ανακοίνωση από το προξενείο Θεσσαλονίκης

 ¨Δουλειά μας έγινε κάθε μέρα να βλέπουμε τις προς πώληση εγκαταστάσεις στον Γείτονα¨.

 Μπατιρημένοι Έλληνες επιχειρηματίες κάθε μέρα χτυπάνε την πόρτα του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη για να πουλήσουν τα ξενοδοχεία και τις βιομηχανίες τους. Ο πρόξενος Θεσσαλονίκης Μπιλτεκίν έστειλε την λίστα με τα 12 ξενοδοχεία σε TOBB, TÜSİAD και MÜSİAD

Έλληνες επιχειρηματίες που περνάν δύσκολες μέρες συρρέουν στον εμπορικό ακόλουθο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη για να πουλήσουν την επιχείρηση τους σε Τούρκους ή να βρούνε Τούρκο συνέταιρο. Ο πρόξενος Τουγρούλ Μπιλτεκίν λέει πως σχεδόν κάθε μέρα έρχονται Έλληνες από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους που θέλουν να πουλήσουν τις εγκαταστάσεις τους ή να βρούνε Τούρκο συνέταιρο. Αναφέρει πως ¨Πρώτα έρχονται οι επιχειρηματίες και μας ενημερώνουν και μετά εμεί πάμε και βλέπουμε τις εγκαταστάσεις τους. Συνεχίζουμε ρωτώντας, ερευνώντας και κάνουμε μια εκτίμηση της επένδυσης. Αργότερα μεταφέρουμε τις εκτιμήσεις μας στους επενδυτές. Έχει γίνει μέρος της δουλειάς μας κάθε μέρα να γυρνάμε σε βιομηχανίες και εγκαταστάσεις.

¨ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ Η ΑΣΑΦΕΙΑ¨

Τελευταία ο Μπιλτεκίν ετοίμασε μια λίστα με 12 προς πώληση ξενοδοχεία και την έστειλε πρώτα στο υπουργείο Εξωτερικών και από εκεί σε TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD και σε άλλους φορείς. Ο Τουγρούλ Μπιλτεκίν αναφέρει πως αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί απέναντι στις ευκαιρίες λέγοντας πως ¨ Οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή λόγω της ασάφειας φοβούνται να επενδύσουν και διστάζουν. Δεν είναι σαφές το τι θα γίνει στις συνομιλίες με την Ε.Ε. Ιδιαίτερα στο θέμα των φόρων είναι ανάγκη να γίνει γνωστό τι θα γίνει. Με τον καιρό τα θέματα αυτά και το επενδυτικό περιβάλλον θα ξεκαθαρίσει. Ο Τουγρούλ Μπιλτεκίν περιγράφει πως στόχος του είναι ενημερώνοντας τους Τούρκους επιχειρηματίες για τις ευκαιρίες στην Ελλάδα να κερδίσουν χρήματα, και παράλληλα να σταθεί δίπλα στους Έλληνες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ο Μπιλτεκίν δηλώνει : ¨ Η δουλειά μας είναι να κάνουμε να κερδίσουν χρήματα οι Τούρκοι επιχειρηματίες. Αυτό το βλέπουμε ως μια φόρμουλα για αμοιβαίο κέρδος, και προσπαθούμε χρησιμοποιώντας την πολιτιστική μας εγγύτητα να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου θα κερδίσουν όλοι¨.

 ¨ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ¨

Ο εμπορικός ακόλουθος Θεσσαλονίκης Κεμάλ Σινάν Τουζούν αναφέρει πως κάθε μέρα αυξάνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν δουλειά με Τούρκους, πως αριθμός των σχετικών αιτημάτων έχει φτάσει τα 60, και λέει : ¨Παρά το ενδιαφέρον όμως των Ελλήνων επιχειρηματιών, συνεχίζεται η αδιαφορία των Τούρκων επενδυτών¨. Ο Τουζούν λέει πως αυτό σχετίζεται με την πολιτική αστάθεια.

 Εφ. Χαμπερτούρκ 24-2-2012

Previous Article

ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ

Next Article

ΤΟΥΝΕΛ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *