Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα… αλλά ο Μηταράκης θέλει τα νησιά γκρίζες ζώνες με υπερδομές

1 Comment Share:

«Γιατί υπάρχει στρατός στα νησιά; Υπάρχει γιατί απειλούνται από κάπου…» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Δένδιας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ στις 15 Απριλίου 2021.
Με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε αυτό που όλοι βιώνουμε στη συνοριακή γραμμή του Αιγαίου: Την καθημερινή επιβουλή της γείτονας χώρας που πλέον απροκάλυπτα εκφράζεται με κάθε τρόπο.
Αλλά ο Υπουργός Μετανάστευσης επιδιώκει και επιταχύνει τη δημιουργία δομών – πόλεων μεταναστών πάνω στα σύνορα. Δημιουργεί πόλους έλξης, στα «αναμενόμενα σημεία εισόδου» για να στέλνει η Τουρκία όποτε θέλει ορδές μεταναστών. Το έχουμε ζήσει πολλαπλά από το 2015. Το είδε όλη η Ελλάδα με τα γεγονότα του Έβρου πέρσι το Μάρτιο.
Τις χρειαζόμαστε επιμένει ο κ. Μηταράκης γιατί χωρίς αυτές δεν μπορεί να γίνουν οι επιστροφές! Και επιμένει ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους άξονες της πολιτικής για την ορθή διαχείριση του μεταναστευτικού.
Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι το επιχείρημα κατέρρευσε γιατί οι επιστροφές δεν εξαρτώνται από τις δομές αλλά από τη «διάθεση» της Τουρκίας και τις επιδιώξεις της για τα νησιά του Αιγαίου. Μόλις πριν 2 ημέρες οι Επίτροποι κκ Σκοινάς, Γιόχανσον, Βάρχεϊ με επιστολή τους στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου εξέφρασαν τη «βαθιά τους λύπη» για το γεγονός ότι «οι τουρκικές αρχές δεν απάντησαν θετικά στο αίτημα» για τις 1.450 επιστροφές που ζήτησε η Ελλάδα και η ΕΕ.
Εμείς που το ζούμε καθημερινά από πρώτο χέρι τις διαθέσεις της Τουρκίας γνωρίζουμε αυτή τη προφανή αλήθεια, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δεν το γνωρίζει; Δεν γνωρίζει ότι τα νησιά δεν μπορούν να δοθούν έρμαιο στις διαθέσεις της Τουρκίας με τη χρήση και του Μεταναστευτικού;
Και δεν είναι μόνο αυτό. Αλλά τα πράγματα ετοιμάζονται να γίνουν ακόμη χειρότερα με την πρόβλεψη των κειμένων του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου τα νησιά μας μετατρέπονται σε γκρίζες ζώνες, εφόσον κατά πλάσμα δικαίου, δεν θα θεωρούνται έδαφος της ΕΕ! Και αυτό το προσυπογράφει, ως διαπίστωση, και ο κ. Μηταράκης: «Η δυσμενής κατάσταση των κρατών – μελών πρώτης επιστροφής θα επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω του προτεινόμενου κανονισμού διαλογής και του υποχρεωτικού χαρακτήρα των προβλεπόμενων συνοριακών διαδικασιών ασύλου και επιστροφής. Πιστεύουμε ότι οι λύσεις που βασίζονται στο πλάσμα δικαίου ότι οι αιτούντες άσυλο δεν έχουν εισέλθει στην ΕΕ ….. αγνοούν την πραγματικότητα επί του εδάφους …… και επιβαρύνουν δυσανάλογα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, τα οποία δεν μπορούν να μετατραπούν σε κλειστές ζώνες διέλευσης». Κοινή δήλωση των Υπουργών Κύπρου, Ελλάδας, Μάλτας, Ιταλίας, Ισπανίας για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Σε αυτά τα νησιά που επιβουλεύεται η Τουρκία και το Σύμφωνο Μετανάστευσης μετατρέπει σε γκρίζες ζώνες ο κ. Μηταράκης επιμένει να γίνουν δομές – πόλεις! Και επιταχύνει τις διαδικασίες μαζί με τους πρόθυμους Δημάρχους. Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Χίου που στη λαϊκή συνέλευση της Συκιάδας στις 3 Απριλίου 2021, αφού παρερμήνευσε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ορκιζόταν ότι διαφωνεί με το Θόλος!
Αλλά στις 30 Μαρτίου 2021 μέσω της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χίου παρείχε στο Υπουργείο Μετανάστευσης ότι ζήτησε για να προχωρήσει η έκδοση Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή στο Θόλος!
Σχεδιάζουν και μεθοδεύουν δομές, με ψέματα για τη χωρητικότητα τους, όπως έκαναν στη Σάμο, με έωλα επιχειρήματα για τη λειτουργία τους ότι θα είναι κλειστές αλλά τελικά προκύπτουν ορθάνοικτες, με ευαγγελιζόμενες πολιτικές που δεν στέκουν στα πόδια τους όπως το να δίνουν στην Τουρκία τον έλεγχο των επιστροφών. Και πολλά άλλα καθημερινά ψέματα και απόπειρες εξαγοράς συνειδήσεων με προσλήψεις και «έργα» από τα ταμεία για το μεταναστευτικό.
Αγνοούν την απάντηση του κάθε Χιώτη και Χιώτισσας ότι δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα κλειδιά των νησιών σε κανέναν γείτονα!
Αγνοούν ότι κανένας νησιώτης δεν πρόκειται να δεχθεί η παραμεθόριος να γίνει γκρίζα και έρμαιο σε κάθε επιβουλή από την Τουρκία!
Ο κ. Μηταράκης και τα παρακολουθήματά του επιμένουν να υποσκάπτουν την εθνική κυριαρχία με τους απαράδεκτους σχεδιασμούς τους.
Οι ακρίτες – νησιώτες, ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τους ακυρώσουν τους απαράδεκτους σχεδιασμούς.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Previous Article

¨Δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας έριξαν βενζίνη και προσπάθησαν να κάψουν ανθρώπους¨…

Next Article

Ο τουρκικός υβριδικός πόλεμος με εργαλείο τους ¨πρόσφυγες¨ συνεχίζεται..

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *