Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Υφυπουργός Κιράν: ¨Πρέπει να σταθούμε μαζί ενάντιοι στις επαναπροωθήσεις που κάνει η Ελλάδα¨

No Comments Share:

…………..
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, δήλωσε πως παγκοσμίως υπάρχει μία αύξηση στην κινητικότητα των μεταναστών και πρόσθεσε πως “Για να αποφευχθούν οι νέες μεταναστευτικές κρίσεις, είναι σημαντικό να στηριχθούν οι χώρες προέλευσης και οι χώρες περασμάτων. Είναι σημαντική η έκκληση που έκανε η Γερμανία προς την ΕΕ για αλληλεγγύη προς την Τουρκία”.
….
Ο Κιράν ανέφερε πως οι σχέσεις Τουρκίας και Γερμανίας έχουν μακρύ παρελθόν που έχει δοκιμαστεί μέσα στο χρόνο και πρόσθεσε πως μεγάλη υπήρξε η συμβολή στις διμερείς σχέσεις του ΠτΔ Ερντογάν και της πρωθυπουργού της Γερμανίας Μέρκελ.

Ο Κιράν είπε: “Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος και σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην εταιρική μας σχέση με τη Γερμανία. Το 60% της τουρκικής διασποράς στην Ευρώπη ζει στη Γερμανία . ”
…..

Ο Κιράν είπε πως η ξενοφοβία ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία αυξάνονται στην Ευρώπη, ενώ οι επιθέσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκές χώρες κατά τούρκικων και μουσουλμανικών κοινοτήτων αυξάνοντα,ι προσθέτοντας πώς κάποιοι πολιτικοί παροτρύνουν αυτές τις επιθέσεις.
….
Ο Κιράν υπογράμμισε πώς η συστηματική ελληνική πολιτική της επαναπροώθησης των προσφύγων, συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου και δήλωσε πως “Πρέπει μαζί να σταθούμε απέναντι σε αυτό. Στα τελευταία τρία χρόνια περίπου 80.000 μετανάστες επαναπροωθήθηκαν από την Ελλάδα προς την Τουρκία. Η Ελλάδα μόνο φέτος περίπου 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες τους απέκρουσε προς τα πίσω” .

Ο Κιράν είπε ότι η Ελλάδα ακόμη και μετά από την πυρκαγιά στο στρατόπεδο μεταναστών στη Μόρια, συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματα αυτών που φτάνουν στα σύνορα της ενώ τον Οκτώβριο  ακόμη και ανάπηροι επαναπροωθήθηκαν από τις ελληνικές αρχές.
Ο Κιράν ανέφερε πως παρά την ανεπαρκή διεθνή στήριξη η Τουρκία εργάζεται πολύ για να διασφαλίσει την ευημερία των μεταναστών.
…..

Son dakika haber | Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, “7. Türkiye-Almanya Göç Diyaloğu Toplantısı”nda konuştu Açıklaması – Haber

Σχ. : Ας μας πει ο υπουργός πόσους πρόσφυγες σκότωσαν φέτος στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας… Ας μας πει πόσα περιστατικά φόνων και λιντσαρίσματος έχουν γίνει μέσα στην Τουρκία σε βάρος των ομόθρησκων Σύριων προσφύγων… Ας μας πει πως γίνεται τα τουρκικά drones να καταγράφουν όπως οι ίδιοι λένε τις κινήσεις του ελληνικού λιμενικού, αλλά να μην μπορούν (…) να σταματήσουν τις ροές των μεταναστών προς την Ελλάδα…

Previous Article

Κυρ. Μητσοτάκης: ¨Η απειλή κυρώσεων το καλύτερο εργαλείο πίεσης¨… και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς με τους Τούρκους…

Next Article

Πρόεδρος του φασιστικού ΜΗΡ : ¨Πρέπει να μπει κλειδαριά στην πόρτα του κόμματος HDP¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *