Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

No Comments Share:

Ο ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΥΠΕΒΑΛΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής της Μειονότητας και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν στις 4 Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη υπέβαλε ερώτηση απευθυνόμενη στον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα και στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο σχετικά με την κατάργηση έκδοσης βίζας για 48ωρη επίσκεψη για τους Τούρκους πολίτες. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Αρ. πρωτ.: 3744/04.01.2012

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: 1. Εξωτερικών, και

2. Πολιτισμού και Τουρισμού

ΘΕΜΑ: Κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες για 48ωρη επίσκεψη στην περιοχή της Θράκης

Αξιοσημείωτος αριθμός Τούρκων πολιτών διέρχεται καθημερινά τα σύνορα του Έβρου με σκοπό να μεταβεί σε διάφορες περιοχές πλησίον των συνόρων για τουριστικούς λόγους ή και για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις της Θράκης.

Τα σύνορα του Έβρου μπορούν να μετατραπούν σε ένα σταυροδρόμι ανάπτυξης εμπορικών συναλλαγών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και να προσελκύσουν σημαντικό αριθμό τουριστών σε περίπτωση που ληφθούν ορισμένα μέτρα για την διευκόλυνση της μετακίνησης, όπως είναι η κατάργηση έκδοσης βίζας για 48ωρη επίσκεψη.

Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι νησιά του Αιγαίου και έχει φέρει ευεργετικά αποτελέσματα ως προς την αύξηση των τουριστικών επισκέψεων, την προσέλκυση μεγάλου αριθμού επισκεπτών και την οικονομική ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Η έκδοση βίζας απαιτεί χρονοβόρες και κουραστικές για τον πολίτη γραφειοκρατικές διαδικασίες, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά για την προσέλκυση επισκεπτών. Η περιοχή της Θράκης διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να καταστεί τόπος έλξης τουριστών και επιχειρηματιών αρκεί κι εμείς από την πλευρά μας να παρέχουμε τις απαραίτητες διευκολύνσεις και τα κίνητρα που θα καταστήσουν εύκολη και εφικτή την μετακίνηση.

Βάσει των παραπάνω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Τι σκέφτεται για την κατάργηση της βίζας στον Έβρο για τους Τούρκους πολίτες με σκοπό την 48ωρη επίσκεψη στην περιοχή της Θράκης;

2. Εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης της βίζας στο γενικότερο πλαίσιο στρατηγικής ανάπτυξης και ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών;

Ο ερωτών βουλευτής,

Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

Εφ. Μπιρλίκ 4-1-2012

 

Previous Article

4 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ !

Next Article

IΣΡΑΗΛΙΝΟ HERON ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *